Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21.1.10

“Να καταγγείλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/1/10


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Τα Σκόπια έχουν εναγάγει την Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την άρνησή της στο Βουκουρέστι να συναινέσει στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο Γκρουέφσκυ επισπεύδει τη διαδικασία της Χάγης και επιμένει να «ταΐζει» τους συμπολίτες του πλαστικό μακεδονισμό την ώρα που η ανεργία τους έχει εκτοξευθεί στο 40%.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να θωπεύει την σκοπιανή προκλητικότητα και να ψάχνει δικηγόρους για τη Χάγη ενώ μπορεί να πράξει το απλό και καταλυτικό της νομικής βάσης της προσφυγής τους: να καταγγείλει την περιβόητη Ενδιάμεση Συμφωνία.
Η Συμφωνία αυτή 7ετούς διαρκείας για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία έληξε άπρακτη το 2002 αλλά παρατείνεται αυτομάτως εφ? όσον καμία από τις δύο πλευρές δεν την καταγγέλλει. Η Συμφωνία ετεροβαρής υπέρ των Σκοπίων εξ αρχής, παραβιάζεται έκτοτε συστηματικά και κατ? εξακολούθηση από τα Σκόπια χωρίς ποτέ η Ελλάς να έχει καταγγείλει τις παραβιάσεις και παρατείνεται χωρίς κανένα απολύτως συμφέρον της Ελλάδος.
Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην άμεση καταγγελία της η οποία οδηγεί και στην αυτόματη απόρριψη της σκοπιανής προσφυγής.
Οφείλει να το πράξει αμελητί διότι η καταγγελία επιφέρει τις συνέπειές της 1 έτος μετά την κατάθεσή της.