Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23.2.10

ΕΚΕΒΙ: Αναβάλλεται η ανοικτή συνάντηση

Το εργαστήρι του βιβλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης για τον νέο κύκλο σεμιναρίων του «Εργαστηρίου του βιβλίου» που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 αναβάλλεται λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (ΑΘ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη»). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι και εκείνη την ημερομηνία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Τα μαθήματα του εαρινού κύκλου σεμιναρίων θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Μαρτίου και θα διαρκέσουν δέκα εβδομάδες (εξαιρουμένης της Μεγάλης Εβδομάδας) έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010.


Εαρινός κύκλος σεμιναρίων: 8 Μαρτίου - 21 Μαΐου 2010

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον εαρινό κύκλο σεμιναρίων στο «Εργαστήρι του βιβλίου» που οργανώνει σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Ένα «Εργαστήρι» ζωντανό και δημιουργικό που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες που ασχολούνται δημιουργικά με τον χώρο του βιβλίου.

Με περισσότερους από 1.500 αποφοίτους 44 από τους οποίους έχουν εκδώσει το δικό τους βιβλίο, 18 έχουν βραβευθεί, εντός και εκτός Ελλάδας, για το έργο τους, ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους, το «Εργαστήρι του βιβλίου» έχει καταξιωθεί για το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας από έγκριτους συγγραφείς και επαγγελματίες του βιβλίου.


Η καθιερωμένη συνάντηση γνωριμίας (open house) των υποψήφιων μαθητών με τους δασκάλους θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (ΑΘ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη») στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2010, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον συντονιστή των σεμιναρίων κ. Στρατή Χαβιαρά, (συγγραφέα και διευθυντή του εργαστηρίου “Writing the Novel” στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ) καθώς και με τους άλλους διδάσκοντες καθηγητές.

Ο εαρινός κύκλος περιλαμβάνει τα παρακάτω σεμινάρια διάρκειας 10 εβδομάδων:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς
· Μυθιστόρημα
Στρατής Χαβιαράς, Αργυρώ Μαντόγλου
· Μικρή φόρμα Στρατής Χαβιαράς
· Διήγημα Μισέλ Φάις, Τάσος Γουδέλης
· Νουβέλα Μισέλ Φάις
· Ποίηση Στρατής Πασχάλης
· Παιδικό βιβλίο Χρήστος Μπουλώτης, Ελένη Σβορώνου
·
Δημοσιογραφία, κριτική και λογοτεχνία Βαγγέλης Χατζηβασιλείου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς
· Γλωσσική και τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια βιβλίου
(4 επίπεδα)
Δημήτρης Θάνας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
· Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία
Βασιλική Βλάχου, Ευαγγελία Μπίζα

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-3248341-2, 210-9200325

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ