Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27.2.10

Τι είδε ο Γιαπωνέζος από το Διάστημα

Ένας αστροναύτης μας «ξεναγεί» στη Γη μέσω του Τwitter
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία
Ακόμη κι ένας αστροναύτης συνηθισμένος να βλέπει τα πράγματα από πολύ ψηλά δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του παρατηρώντας τη Γη από «το δωμάτιο με θέα», την κάψουλα που τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αυτή τη συγκίνηση και πολλά συναισθήματα ακόμη θέλησε να μοιραστεί ο Σοΐτσι Νογκούτσι. Από 400 χιλιόμετρα ύψος και γυρνώντας γύρω από τη Γη με ταχύτητα 27.000 χλμ. την ώρα, ο Γιαπωνέζος αστροναύτης αποτύπωσε στον φακό του τον πλανήτη από ψηλά κι έστειλε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Τwitter μαζί με ένα σύντομο σχόλιο για κάθε φωτογραφία. Ο πλανήτης από ψηλά δεν μας είναι άγνωστος· τον έχουν αποτυπώσει χιλιάδες φορές οι δορυφόροι. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που κάνει μια τέτοια δουλειά το ανθρώπινο μάτι- για να μας υπενθυμίσει ότι αυτός ο κόσμος μας είναι εύθραυστος. Σαν μια πολύτιμη λίθος στο σκοτάδι του Σύμπαντος.
Φωτογραφία
ΙΑΠΩΝΙΑ «Ακάσι Καϊκίο, η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα του κόσμου. Κοιτάξτε τη σκιά της στη θάλασσα»
Φωτογραφία
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ «Βρίσκομαι εξήντα ημέρες σε τροχιά και είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτήν την απίστευτη ακτή στην Παταγονία»
Φωτογραφία
ΤΟΥΡΚΙΑ «Ιδού πώς η Δύση συναντά την Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη»
Φωτογραφία
ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «Οι διάφορες περιοχές της αραβικής ερήμου από το Διάστημα είναι πανέμορφες»
Φωτογραφία
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ «Μια εικόνα από τον πλανήτη Άρη; Σίγουρα όχι. Πρόκειται για την αλμυρή έρημο στο Ιράκ»
Φωτογραφία
ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ «Το νερό είναι στα 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, αλλά φαίνεται καλά από 400 χιλιόμετρα ύψος»
Φωτογραφία
ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Ο Σοΐτσι Νογκούτσι φωτογραφίζει τη Γη από το «Δωμάτιο με θέα», την κάψουλα που συνδέθηκε πριν από μερικές μέρες με τον διεθνή διαστημικό σταθμό