Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.3.10

Αυστραλία- Νέα εντυπωσιακά έργα σε ελληνικό σχολείο της Μελβούρνης



 
 
του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη




Δύο εντυπωσιακά έργα, συνολικής δαπάνης 6,5 εκατ. δολαρίων (Αυστραλίας), ξεκίνησαν στο δίγλωσσο σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης «Αλφινγκτον Γκράμαρ» (Alphington Grammar). Πρόκειται για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τις νέες τάξεις για το δημοτικό.

Για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η Κοινότητα είχε χρηματοδοτηθεί πριν αρκετά χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση.

Το όλο έργο χρηματοδοτήθηκε, επίσης, με 480.000 δολάρια (Αυστραλίας) και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, που χρηματοδότησε και με 2 εκατ. δολάρια την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας για το δημοτικό.

"Η ανάθεση των δυο έργων στην ίδια εταιρία και η κατασκευή τους συγχρόνως μειώνει τη συνολική δαπάνη τους", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Β. Παπαστεργιάδης. Ο ίδιος λέει πως οι νέες αίθουσες διδασκαλίας θα είναι έτοιμες φέτος και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2001.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και οι βοηθητικοί χώροι της θα έχουν:

*Αίθουσα μπάσκετ-μπολ, γήπεδα για νέτμπολ και πετοσφαίριση (βόλεϊ μπολ), θεατρική σκηνή, χώρους για διδασκαλία μουσικής καθώς και χώρους για μαθητικές παραστάσεις.

"Μετά την ολοκλήρωση των έργων αυτών, θα ετοιμάσουμε το νέο πενταετές σχέδιο του σχολείου με νέα βιβλιοθήκη και νέο τεχνολογικό κέντρο" είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το όλο έργο χρηματοδοτεί με το ποσό των 300.000 δολαρίων (Αυστραλίας) και η οικογένεια του πετυχημένου ομογενή επιχειρηματία Νίκου Ανδριανάκου.

Ο κ. Ανδριανάκος αν κι από τους πλέον ευκατάστατους ομογενείς, ομολογεί πως δεν είχε τη δυνατότητα, σε δύσκολους καιρούς, να προχωρήσει με τις σπουδές του. "Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου θέλω να συμβάλλω και εγώ στην ελληνομάθεια. Ελπίζω και άλλοι ομογενείς επιχειρηματίες να συμβάλλουν επίσης" είπε και πρόσθεσε:

"Αποτελεί χρέος όλων μας να ενισχύουμε την παιδεία αλλά και να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε τη γλώσσα μας και τον πολιτισμό μας, τόσο μέσα στις τάξεις της παροικίας όσο και στην ευρύτερη αυστραλιανή ομογένεια".
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=9144