Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17.3.10

Το αληθινό μυστικό του κώδικα Ντα Βίντσι


Ιταλίδα ερευνήτρια υποστηρίζει ότι το μήνυμά του είναι πως το τέλος του κόσμου έρχεται την 1η Νοεμβρίου 4006


Ξεχάστε τα όσα έγραψε ο Νταν Μπράουν. Ο πραγματικός κώδικας Ντα Βίντσι δεν έχει σχέση με τους απογόνους του Ιησού Χριστού. Ιταλίδα ερευνήτρια στο Βατικανό υποστηρίζει ότι το κρυφό μήνυμα στον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι ότι η συντέλεια του κόσμου θα έλθει την 1η Νοεμβρίου του 4006.

Η Σαμπρίνα Σφόρτσα Γκαλίτσια ισχυρίζεται ότι ο Μυστικός Δείπνος, το διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι που απεικονίζει τον Χριστό και τους μαθητές του πριν από τη Σταύρωση, περιέχει «έναν μαθηματικό και αστρολογικό» γρίφο, τον οποίο κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει.

Λέει ότι ανακάλυψε πως ο Ντα Βίντσι προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έλθει με μια «παγκόσμια πλημμύρα», που θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου του 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Χειρόγραφα δείχνουν επίσης ότι ο Ντα Βίντσι πίστευε ότι αυτό το γεγονός θα σηματοδοτήσει μια «νέα αρχή για την ανθρωπότητα», όπως είπε. «Υπάρχει κώδικας Ντα Βίντσι... Απλώς δεν είναι αυτός που έγινε διάσημος από τον Νταν Μπράουν» λέει η κυρία Σφόρτσα Γκαλίτσια. Πρώην ερευνήτρια χειρογράφων του Ντα Βίντσι στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, εργάζεται σήμερα στα Αρχεία του Βατικανού.

Το Βατικανό έχει εκδώσει ήδη τη μελέτη της με τίτλο «Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο στο Βατικανό», στην οποία η ερευνήτρια εξετάζει λεπτομερώς μια ταπισερί με τον Μυστικό Δείπνο που κατασκευάστηκε για τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ΄ της Γαλλίας σε σχέδιο βασισμένο στη διάσημη τοιχογραφία του Ντα Βίντσι στο Μιλάνο.

Εκεί λέει ότι ανακάλυψε τον κρυμμένο «κώδικα» του Ντα Βίντσι, που περιλαμβάνει τον ζωδιακό κύκλο και τα 24 γράμματα της λατινικής αλφαβήτου, τα οποία συμβολίζουν τις 24 ώρες της ημέρας.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», η κυρία Σφόρτσα Γκαλίτσια είπε ότι ο Λεονάρντο πίστευε στην Ημέρα της Κρίσεως όπως περιγράφεται στην «Αποκάλυψη» αλλά και από τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους, όπως ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης. Ο Ντα Βίντσι ήταν ένας επιστήμονας αλλά και άνθρωπος της πίστης που έζησε σε μια «δύσκολη περίοδο» και γι΄ αυτό φρόντιζε να κρύβει τα μηνύματά του «προκειμένου να μη δεχθεί επιθέσεις», είπε η ερευνήτρια.

Με διαστάσεις 460 επί 880 εκατοστά, ο Μυστικός Δείπνος καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο μοναστήρι της Σάντα Μαρία ντέλε Γκράτσιε στο Μιλάνο. Ο Ντα Βίντσι άρχισε να τον ζωγραφίζει το 1495 και τον ολοκλήρωσε τρία χρόνια αργότερα, το 1498.



© Τhe Τimes, 2010 ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ