Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25.3.10

Βρέθηκε αθάνατος γήινος οργανισμός

Βρέθηκε το πρώτο (και μόνο) αθάνατο ζώο στον πλανήτη. Ονομάζεται turritopsis nutricula και είναι ένα είδος μέδουσας. Εικάζεται ότι είναι το μόνο αθάνατο πλάσμα πάνω στη γη και ότι ενσωματώνει κατά ένα περίεργο τρόπο την πηγή της νεότητας. Είναι ικανό να ανακυκλώνει την κατάστασή του από την γέννηση στην νεότητα μετά στην ωριμότητα και αντί να συνεχίσει στον θάνατο επανέρχεται σε κατάσταση νεότητας ξανά.
 
Οι επιστήμονες καλούν αυτήν την ικανότητα μεταδιαφοροποίηση και είναι η ικανότητα των κυττάρων της (μέδουσας) να αλλάζουν την κατάστασή τους σε κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο.
 
 
Υπάρχουν και άλλα ζώα με τέτοιες δυνατότητες όπως οι Σαλαμάνδρες που όμως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες διαδικασίες μόνο για μερικά μέρη του οργανισμού τους. Η μέδουσα αυτή όμως μπορεί για όλο της το σώμα !!! Αφού μπορούν και «ξεπερνούν» τον θάνατο , ο αριθμός αυτών των ζώων συνεχώς αυξάνεται και ενώ παρατηρήθηκαν αρχικά στον ωκεανό της Καραϊβικής , σήμερα παρατηρούνται σε θάλασσες όλου του κόσμου. . .
 
http://www.bno.gr/

2 σχόλια:

  1. Ε! Όχι και το μόνο... Σε μερικά χρόνια θα καταλάβετε ότι και ο Μητσοτάκης τέτοιος οργανισμός είναι... Πέρα από τη πλάκα πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.