Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.4.10

Καταμέτρηση θαλάσσιων ειδών με τη συνεργασία 80 χωρώνΗ μελέτη, που πραγματοποιείται χάρη στις προσπάθειες 2.000 επιστημόνων από 80 χώρες του κόσμου, ανακάλυψε περισσότερα από 5.000 νέα είδη. Με τη βοήθεια τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων, η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι τα βάθη των ωκεανών διαθέτουν περισσότερα από 16.000 είδη σκουληκιών. Μέχρι το 2004, οι επιστήμονες είχαν καταγράψει την ύπαρξη 7.000 ειδών ζωοπλανκτόν. Σήμερα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιασθεί, μετά τη μελέτη όλων των δειγμάτων που εξασφάλισαν τα βαθυσκάφη της αποστολής Census of Marine Life.
Βελτιωμένες τεχνικές μελέτης, όπως η μελέτη του DNA, βοήθησαν στην αποφυγή ορισμένων σφαλμάτων. Η Τρέισι Σάτον, του Ινστιτούτου Υδροβιολογίας της Βιρτζίνια, απέδειξε έτσι χάρη σε τεστ DNA ότι τρεις τύποι ψαριών που μέχρι στιγμής θεωρούντο ξεχωριστά είδη, ανήκουν στο ίδιο είδος. Παρότι η όψη τους είναι διαφορετική, τα ψάρια Mirapinidae, Megalomycteridae και Cetomimidae ανήκουν και τα τρία στο ίδιο είδος. Αφού εξέτασαν δείγματα από περισσότερες 1.000 τοποθεσίες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα μικροβίων είναι 100 φορές μεγαλύτερη από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AP Στις 4 Οκτωβρίου, η υπηρεσία Census of Marine Life (Δημογραφική Υπηρεσία Ωκεανών) θα παρουσιάσει το πόρισμα της μεγάλης της μελέτης, με στόχο την καταγραφή των θαλάσσιων ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.