Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8.4.10

Απεργία υπαλλήλων υπουργείου ΕξωτερικώνΣε 48ωρη απεργία κατέρχονται για πρώτη φορά μαζί όλοι οι κλάδοι του υπουργείου Εξωτερικών. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη φορολόγηση της «αποζημίωσης αλλοδαπής», δηλαδή των χρημάτων που εισπράττουν όταν θητεύουν στο εξωτερικό προκειμένου να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης.


 Μιλώντας στο Σκάι, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, Γιώργος Αϋφαντής τόνισε ότι "οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί τη μείωση των επιδομάτων τους κατά 12% και πρόσθεσε ότι η φορολόγηση της αποζημίωσης αλλοδαπής συνεπάγεται μείωση εισοδήματος από 25.000 έως και 45.000 ευρώ ετησίως".

"Αυτό οδηγεί πολλούς συναδέλφους στο να εγκαταλείψουν τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό και να επιστρέφουν στην κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα" συμπλήρωσε ο Γ. Αϋφαντής.

Την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 09:00 ως τις 13:00 ενώ θα παραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το νεοκλασσικό της οδού Βασ. Σοφίας.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=149277

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Όταν συνέβαινε ένας αδικημένος από το Υπουργείο Εξωτερικών διπλωμάτης προσέφευγε στην Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων (α. επειδή η Διοίκηση δεν εφάρμοζε τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που ακύρωναν την παράλειψη προαγωγής του, ή β. επειδή το αποτελούμενο από διπλωμάτες Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν του επέτρεπε το δικαίωμα της ακροάσεως που καθιερώνεται από το Σύνταγμα, ή γ. επειδή η Διοίκηση κατά παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα διαμόρφωνε τους ατομικούς φακέλους των υπαλλήλων για να φαίνεται ότι ο κρινόμενος πριν 30 χρόνια δεν έγραψε κάποιον στο "απουσιολόγιο"), ξέρετε τι απάντηση έπαιρνε από διπλωμάτες;

    Του απαντούσαν πήγαινε να βρείς μόνος σου το δίκιο σου στη Δικαιοσύνη. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με ότι ενδιαφέρει όλους μας, δεν ασχολούμαστε με συγκεκριμένους συναδέλφους, ό,τι και αν έχουν πάθει.

    Τώρα άλλαξε ο τροχός της τύχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.