Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15.4.10

Θα σταλούν ανθρωποειδή ρομπότ στο διαστημικό σταθμό


Δύο πρωτότυπα του R2 επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο χειρισμό εργαλείωνΟυάσινγκτον

H NASA και η General Motors ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να στείλουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Robonaut 2, ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ που θα απαλλάσσει τους αστροναύτες από τις δύσκολες και ανιαρές εργασίες.

«Η συνεργασία των ανθρώπων με τα ρομπότ έχει κρίσιμη σημασία για την κατάκτηση του Ηλιακού Συστήματος» δήλωσε ο Τζον Όλσον, διευθυντής του Γραφείου Ολοκλήρωσης Συστημάτων Εξερεύνησης της NASA.

O Robonaut 2 ονομάζεται για συντομία R2 , ένα χαϊδευτικό που παραπέμπει στο ρομπότ R2-D2 της κινηματογραφικής σειράς Ο Πόλεμος των Αστρων.

Δεδομένου ότι θα εργάζεται σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, το ανθρωποειδές μηχάνημα δεν χρειάζεται πόδια. Έχει μόνο κεφάλι, κορμό και δύο πλήρως λειτουργικούς βραχίονες, οι οποίοι μπορούν να σηκώνουν βάρη μέχρι 10 κιλών.

Τα επιδέξια χέρια του σχεδιάστηκαν μάλιστα να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία με τα ανθρώπινα χέρια.

Σε πρώτη φάση, η NASA και η GM θα εξετάσουν την απόδοση του R2 σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αργότερα όμως το ρομπότ θα μπορούσε να εργαστεί ως βοηθός μηχανικού και να συνδράμει τους αστροναύτες στη διάρκεια εξωτερικών εργασιών.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.