Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.5.10

5.113 πυρηνικές κεφαλές η ισχύς του οπλοστασίου των ΗΠΑ

Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο αποτελείτο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 από 5.113 πυρηνικές κεφαλές, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, αποκαλύπτοντας πληροφορίες που έως σήμερα ήσαν άκρως απόρρητες.

«Στο όνομα των προσπαθειών της Μη Διάδοσης, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το οπλοστάσιό μας», τόνισε το Πεντάγωνο, το οποίο από το 1961 δεν είχε αποκαλύψει ποτέ άλλοτε τον ακριβή αριθμό των πυρηνικών του αποθεμάτων.
Ο αριθμός αυτός, που περιλαμβάνει τα ανεπτυγμένα, μη ανεπτυγμένα, στρατηγικά, και μη στρατηγικά όπλα, «αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84% εν σχέσει με το ανώτερο ύψος του οπλοστασίου (31.255) στα τέλη του οικονομικού έτους 1967», εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, τονίζει το Πεντάγωνο.
Εν τούτοις, στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα πυρηνικά όπλα που έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται για διάλυση, τόνισε στέλεχος του υπουργείου Αμύνης.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, «από το 1994 έως το 2009 οι ΗΠΑ αποσυναρμολόγησαν 8.748 πυρηνικές κεφαλές» και «πολλές άλλες χιλιάδες από συμπληρωματικά πυρηνικά όπλα περιμένουν να καταστραφούν και αυτά».


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως το οπλοστάσιό των ΗΠΑ αποτελείται από 5.113 πυρηνικές κεφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.