Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3.5.10

Κ. Παπούλιας: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι


Την τιμωρία των υπευθύνων της κρίσης ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στην Προεδρικό Μέγαρο.

Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, τόνισε ο Κ. Παπούλιας κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.


«Ο λαός θα ανταποκριθεί», είπε, υπογράμμισε πως χρειάζεται να πεισθεί «πως θα υπάρξει δικαιοσύνη», και ζήτησε να τιμωρηθούν όλοι όσοι πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.


Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι διαλυτικό της δημοκρατικής κοινωνίας, απάντησε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας.


«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα, ευτυχώς ανταποκρίθηκε η ΕΕ», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να προστατεύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.


Η ενεργοποίηση του μηχανισμού «θα δώσει μια ανάσα και ένα χρόνο ηρεμίας για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται η ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν.

«Τις μεγάλες αυτές αλλαγές τώρα είναι η ευκαιρία να τις κάνουμε και να παραδώσουμε την Ελλάδα πολύ καλύτερη, πολύ δικαιότερη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας εκτίμησε πως η κρίση προσφέρει δυνατότητες «για μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν».
«Θα απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του ελληνισμού», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

«Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία», δήλωσε λίγο αργότερα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως ελήφθησαν «δύσκολες αποφάσεις, αποφάσεις αναγκαίες για τον ελληνισμό, για την πατρίδα».

«Είναι ευκαιρία», είπε, «να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή, για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, διαφάνειας, μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη, της ανάπτυξης, ανταγωνιστική, μια Ελλάδα για την οποία όλοι μας να είμαστε περήφανοι».

NAFTEMPORIKI.GR