Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.5.10

Βρήκαν οργανικές ενώσεις σε αστεροειδή

Πάγο και οργανικές ενώσεις εντόπισαν για πρώτη φορά Αμερικανοί επιστήμονες σε αστεροειδή, μια παρατήρηση που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θεωρία ότι η ζωή έφτασε στη Γη από το Διάστημα με τη βοήθεια των αστεροειδών!


Πάγος και οργανικές ενώσεις σε αστεροειδή


Ο αστεροειδής 24 Themis, στον οποίο εντοπίστηκαν τα εντυπωσιακά ευρήματα, έχει περίπου το
μέγεθος της Σικελίας και περιφέρεται γύρω από τον Hλιο στη ζώνη των αστεροειδών που βρίσκεται μεταξύ του Aρη και του Δία, περίπου δηλαδή 300 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.
Δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων κατάφεραν να εξακριβώσουν τη σύσταση της εξωτερικής επιφάνειας του αστεροειδούς έπειτα από παρατηρήσεις που πραγματοποίησαν χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο υπέρυθρων της NASA στην κορυφή του Μάουνα Κέα της Χαβάης.
Η ανάλυση του υπέρυθρου τμήματος του φωτός που αντανακλάται από την επιφάνεια του 24 Themis έδειξε ότι κάποια μήκη κύματος απορροφούνταν από μόρια νερού.
Επιπλέον, ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι υπήρχαν και οργανικές ενώσεις, ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε δύο διαφορετικές έρευνες στην επιθεώρηση Nature. Αυτό που κάνει εντύπωση στους επιστήμονες πάντως είναι ότι υπό το φως του Ηλιου και χωρίς την ύπαρξη ατμόσφαιρας, ο πάγος θα έπρεπε να είχε εξατμιστεί.