Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.5.10

Απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας ζητά η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την ΕΕ ζητά η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν ζήτησε σήμερα την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή» δήλωσε η Σιλβάνα Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι βέλγοι βουλευτές ψήφισαν την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, ενώ στην Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευση της ισλαμικής μέσα στον Μάιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση της μαντίλας έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.