Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.5.10

Ειδήσεις ›Οικονομία ›Επαναδιατυπώνεται το ν/σ για Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Τις επόμενες μέρες θα έρθει προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, επαναδιατυπώμενο, το ν/σ για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.


Αυτό προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την τοπική κοινωνία.

Επιπλέον διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την άμεση προώθηση των έργων κατασκευής και των δύο αγωγών και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ακόμα ότι και επίσημα η ρωσική πλευρά, διά του πρεσβευτή της στην Αθήνα, διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του έργου και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά ανέλαβε, ήδη, πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα διάφορα, περιβαλλοντικά και άλλα,προβλήματα που υπάρχουν ιδιαίτερα με την Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρσωε, στις 26 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υψηλού επιπέδου Ελλήνων και Βουλγάρων εκπροσώπων για να συζητήσουν τη διασυνοριακή περιβαλλοντική μελέτη. Παράλληλα θα συγκροτηθεί τριμερής επιτροπή, σε επίπεδο υπουργών, η οποία θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγωγός έτσι ώστε να επιλύονται το συντομότερο δυνατό.



Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννάκης έκανε λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα το σχετικό ν/σ και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ