Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11.6.10

Κύπρος: Φόβοι για δολοφονία του Πάπα

Ο Παντοβέζε ακύρωσε το ταξίδι στην Κύπρο και το πλήρωσε...


Σύμφωνα με Ιταλό θρησκευτικό αναλυτή, ο επίσκοπος Παντοβέζε, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 3 Ιουνίου από τον οδηγό του, υποψιαζόταν ότι αυτός θα επιχειρούσε να σκοτώσει τον Πάπα στην Κύπρο

O εκπρόσωπος του Βατικανού στην Τουρκία, επίσκοπος Λουίτζι Παντοβέζε, είχε -στις 3 Ιουνίου- ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια του ιδίου και του οδηγού του για την Κύπρο, επειδή πίστευε πως ο οδηγός σκόπευε να σκοτώσει τον Πάπα Βενέδικτο 16ο κατά την παραμονή του στο νησί. Λίγη ώρα μετά την ακύρωση των εισιτηρίων για Κύπρο, ο Παντοβέζε έπεφτε νεκρός από μαχαιριές που του κατάφερε ο εξαγριωμένος οδηγός του...

Τα πιο πάνω υποστηρίζει ο γνωστός Ιταλός θρησκευτικός αναλυτής Φιλίππο Ντι Τζιάκομο, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτηματικά γύρω από τη δολοφονία του Παντοβέζε, μία μέρα πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο.



Τηλεφώνημα

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί ισχυρά στοιχεία που δείχνουν ότι τον Παντοβέζε μαχαίρωσε ο οδηγός του, ο 26χρονος Μουράτ Αλτούν, ο οποίος εργαζόταν για τον επίσκοπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Αλτούν φέρεται να ομολόγησε το έγκλημά του στην αστυνομία και ήδη προφυλακίσθηκε.

Ο Φιλίππο Ντι Τζιακόμο, ο οποίος αρθρογραφεί σε ιταλικές εφημερίδες όπως οι L΄ Unita και La Stampa, ανέφερε στην ισπανική εφημερίδα El Pais πως, μερικές ώρες πριν από τη δολοφονία του, ο Παντοβέζε δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος φέρεται να τον προειδοποίησε πως ο οδηγός του «βρίσκεται εκτός ελέγχου».

Σύμφωνα πάντοτε με τα όσα είπε ο Ντι Τζιακόμο στην ισπανική εφημερίδα, «γνωρίζοντας αυτό, ο Παντοβέζε ακύρωσε τα εισιτήρια που του είχαν σταλεί για κάθοδο στην Κύπρο του ιδίου και του οδηγού του, υποψιαζόμενος ότι ο 26χρονος θα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον Πάπα στο νησί».



«Σκότωσα τον σατανά»

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Catholic News, η οποία ασχολείται με θρησκευτικά θέματα, ο οδηγός του Παντοβέζε ισχυρίσθηκε στις αστυνομικές αρχές της χώρας πως «είδε μία αποκάλυψη» και γι΄ αυτό σκότωσε τον επίσκοπο. Επίσης, η ιστοσελίδα επικαλείται τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι ο δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο παρελθόν.

Μιλώντας από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την περασμένη Τετάρτη, ο Πάπας Βενέδικτος αναφέρθηκε τόσο στην επίσκεψή του στην Κύπρο όσο και στη δολοφονία του επισκόπου Παντοβέζε στην Τουρκία. Προσπάθησε να καθησυχάσει τους πιστούς, λέγοντας πως το έγκλημα δε φαίνεται να είχε πολιτικά ή ιδεολογικά κριτήρια, αλλά οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Μολονότι ο Πάπας Βενέδικτος κράτησε χαμηλούς τόνους, το πρακτορείο AsiaNews (όργανο του Ιεραποστολικού Ινστιτούτου της Αγίας Εδρας) ανάρτησε στον ιστοχώρο του δημοσίευμα σχετικά με τη δολοφονία του Παντοβέζε, στο οποίο αναφέρεται πως ο 26χρονος δράστης φώναξε «σκότωσα τον σατανά», την ώρα που μαχαίρωνε τον επίσκοπο.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως, όταν ο Αλτούν βρισκόταν στο κρατητήριο, απάγγελλε το κάλεσμα των πιστών σε προσευχή που γίνεται από τον μιναρέ. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, διαβεβαίωσε ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ


ΠΟΛΙΤΗΣ - 11/06/2010