Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6.6.10

Αυστραλία- Οι Κύπριοι τιμούν την χρυσή ολυμπιονίκη τους



του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου

Η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας οργανώνει το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010,ειδική εκδήλωση για να τιμήσει την Χρυσή Ολυμπιονίκη, Λυδία Ιεροδιακόνου-Lassila, με ρίζες στην Κύπρο.

Ως γνωστόν, η Λυδία στέφθηκε με τον κότινο της νίκης στο ελεύθερο εναέριο σκι, στους 21ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ του Καναδά. Τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, μάλιστα, κυκλοφόρησαν προς τιμήν της, γραμματόσημο των 55 cents.

Τη χρυσοβραβευμένη επίδοση της Λύδιας στο Cypress Mountain, θα παρουσιάσουν στο κοινό οι γνωστοί ομογενείς παρουσιαστές, Γιώργος Ντονικιάν και Άντζελα Πίππου, στο κτίριο της Κοινότητας.

Ο πρόεδρος Στέλιος Αγγελοδήμου, είπε ότι η Λυδία «τιμά με την επίδοσή της την Κυπριακή πατριά. Είναι μια πραγματική έμπνευση, μια ηρωίδα που εμψυχώνει. Αντιπροσωπεύει τη νεότητα, την ενέργεια, την αφοσίωση και την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων και την ευχαριστούμε».

Ο κ. Αγγελοδήμου θα επιδώσει στη Λυδία μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα, το οποίο απέστειλε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Κύπρου) και το υπογράφει ο πρόεδρός της, καθηγητής Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ