Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10.7.10

Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Γράφει ο Β. Α. Κόκκινος








Οι κραυγαλέες υπερκοστολογίσεις των δημοσίων έργων και προμηθειών, όπως και η κατασπατάληση των δανείων και του πακτωλού των επιδοτήσεων της Ε.Ε., για τη διατήρηση στην εξουσία του πράσινου κινήματος, έφεραν στη σημερινή δεινή οικονομική θέση τους Έλληνες. Οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί μας, κατάφεραν να οδηγήσουν στην εσχάτη οικονομική ταπείνωση και εξαθλίωση ένα λαό άξιο, εύπλαστο και εύπιστο, γνωστό για τη γενναιότητά του σε όλους τους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της εθνικής τιμής.

Δεν είναι αληθές ότι η Ελλάδα, αν δεν δανειζόταν, δεν θα ηδύνατο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Τα δάνεια από τα κράτη της Ευρωζώνης και το Δ.Ν.Τ. έγιναν για να πληρωθούν οι δανειστές της Ελλάδος, χάριν των οποίων η χώρα παραδόθηκε στο άνω Ταμείο. Αντιθέτως το κράτος αυθαιρέτωςκαι παρανόμως αρνείται να πληρώσει οφειλές του προς ορισμένους λειτουργούς του, κατόπιν συμβιβασμού του με αυτούς, καθώς και κάποιους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού και φαρμάκων. Η άρνηση αυτή στην ουσία ισοδυναμεί με παύση πληρωμών στο εσωτερικό.

Η κυβέρνηση, αντί να επιδοθεί σε αγώνα περιστολής των περιττών δημοσίων δαπανών, ασχολείται με πάθος για την ανακάλυψη μεθοδεύσεων επιβολής νέων ή ηυξημένων φόρων. Συγχρόνως παραλείπει τη δημιουργία κλίματος αναπτύξεως της οικονομίας και εντατικοποιήσεως του κρατικού μηχανισμού. Με συνέπεια την απογοήτευση, το μαρασμό και την απροθυμία των πολιτών. Πέρασαν εννέα μήνες από τις εκλογές. Όμως ακόμα δεν έχει ορισθεί το διοικητικό συμβούλιο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, που υποτίθεται ότι θα πρέπει να ασχοληθεί το ταχύτερο με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, για την εξόφληση των κρατικών οφειλών.

Η ειλικρινής προσπάθεια περιστολής της σπατάλης επέβαλε την περικοπή της εκπομπής της ΕΡΤ «Στην υγειά μας», η οποία κοστίζει στο Δημόσιο 1.837.062 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. Να σημειωθεί, πως ο οργανωτής της εκπομπής φέρεται αμειβόμενος με 9.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο, ήτοι με 324.000 ευρώ ετησίως. Και όλα αυτά τα έξοδα γίνονται για να γλεντοκοπούν κάποιοι, επιλεγόμενοι με γνωστά κριτήρια, για συμμετοχή τους στις προκλητικές αυτές «διασκεδάσεις», δια χρημάτων του άτυχου λαού.

Οι κυβερνώντες, όπως και οι δανειστές μας, θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί, ότι χωρίς δικαιοσύνη και έννομη τάξη, δεν είναι δυνατή η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ούτε η ύπαρξη κράτους δικαίου. Οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ. μάλιστα, θα έπρεπε να έχουν αξιώσει από την Ελλάδα να δεσμευθεί δια του «μνημονίου», ότι θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την τήρηση της εννόμου τάξεως.

Η Δικαιοσύνη όμως στην Ελλάδα απονέμεται με καθυστέρηση, ταυτιζομένη με αρνησιδικία. Η δε πολιτεία, αντί να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της καθυστερήσεως, δια των ενεργειών της συμβάλλει στη διαιώνισή της. Με το να θέλει να επιβάλει Φ.Π.Α. στις δικηγορικές αμοιβές και να καταργήσει το κατώτατο όριο της αμοιβής των δικηγόρων, όπως και την προείσπραξη αυτής, εξανάγκασε τους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας, να απεργήσουν από 23-6-2010 έως 7-7-2010. Περιέργως, αυτοί που επιδιώκουν την αύξηση των εσόδων του κράτους, δεν σκέφθηκαν ότι οι υπηρεσίες των δικηγόρων δεν αποτελούν εμπόρευμα, ούτε προϊόν βιομηχανίας ή βιοτεχνίας, ώστε να είναι νοητός ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας.

Εξάλλου το δικαίωμα του Εφόρου να υπολογίζει την δικηγορική αμοιβή κατά το δοκούν, ανοίγει τη θύρα ατερμόνων δικαστικών αγώνων, μεταξύ δικηγόρων και δημοσίου, για τον προσδιορισμό της δικηγορικής αμοιβής και του Φ.Π.Α. Έτσι η κυβέρνηση, από το ένα μέρος, εξαγγέλλει περιορισμό της γραφειοκρατίας και από το άλλο, δημιουργεί απέραντες εστίες αναπτύξεώς της.

Όταν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εμποδίζει αυθαιρέτως τον απόπλου από την Κόρινθο, δύο πλοίων υπό βρετανική σημαία, ιταλικής ιδιοκτησίας, παρά την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κορίνθου, που απαγορεύει οιαδήποτε παρεμπόδιση του απόπλου τούτων, αυτό σημαίνει ότι η έννομη τάξη έχει καταλυθεί. Το αυτό συμπέρασμα συνάγεται και εκ του γεγονότος ότι οι ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ, μαζί με τους συντρόφους τους, αυθαιρέτως παρεμποδίζουν την επιβίβαση ταξιδιωτών σε τουριστικά πλοία, χωρίς να επεμβαίνουν οι λιμενικές αρχές.

Η κυβέρνηση αντί να υποτάσσεται στις υποδείξεις της κ. Μέρκελ και των Αμερικανών, όφειλε να αντιτάξει τα υπέρ της Ελλάδος επιχειρήματα και να διαφωτίσει την κοινή γνώμη των χωρών της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα περιόρισε την καλλιέργεια βασικών προϊόντων της (όπως καπνά και βαμβάκι), συμμορφουμένη στις οδηγίες της Ε.Ε. με συνέπεια το δραματικό περιορισμό της παραγωγής της.

Περαιτέρω δέχθηκε δυσανάλογο προς τον πληθυσμό της αριθμό μεταναστών, κατόπιν επιθυμίας των ηγεσιών των άλλων χωρών της Ευρώπης. Και τέλος, υποχρεώθηκε να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, λόγω αδυναμίας της Ε.Ε. να προστατεύσει τα σύνορά της, που είναι και δικά της.

Η κ. Μέρκελ κατηγόρησε την Ελλάδα για περιττές δαπάνες. Η χώρα της όμως πίεσε ή παρέσυρε την κυβέρνηση της Ελλάδος να προμηθευθεί πολεμικό υλικό από τη Γερμανία. Όταν δε η τελευταία κατασκευάζει άρματα μάχης ή υποβρύχια, τα οποία αγοράζει στη συνέχεια η Ελλάδα, δεν γνωρίζει ότι η εξόφληση του τιμήματος θα γίνει δια δανείων; Πώς τώρα η κ. Μέρκελ κατακρίνει τη χώρα μας, για το ύψος του δημοσίου χρέους;

Οι Γερμανοί κάνουν ένα λάθος. Παρεξηγούν τους Έλληνες, διότι ζουν σύμφωνα με το κλίμα της χώρας μας. Πώς είναι δυνατόν όμως οι Έλληνες να έχουν τις συνήθειες των Γερμανών, όταν η πατρίδα μας έχει τόση ηλιοφάνεια και τόσες φεγγαρόλουστες βραδιές; Είναι δυνατόν να μη ξενυχτήσουν και να έχουν τα ωράρια και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Γερμανίας;

Η κυβέρνηση δεν εξήγησε στο λαό, γιατί υπέκυψε στο Μνημόνιο και δεν ζήτησε μακρότερο χρόνο επιστροφής των δανείων. Όταν η κ. Μέρκελ αξίωσε πέντε έτη για να επιτύχει η Γερμανία τη σύγκλιση του δημοσίου ελλείμματος με αυτό της Ευρωζώνης, με ποία λογική οι εκπρόσωποι της Ελλάδος υποσχέθηκαν να επιτύχουν τη σύγκλιση αυτή εντός τριετίας;

Το οικονομικό κατεστημένο των Η.Π.Α., παρά τα μέτρα που θέλησε να επιβάλει ο πρόεδρος Ομπάμα, εξακολουθεί να στηρίζει και προωθεί το αμιγές καπιταλιστικό σύστημα, που εξέθρεψε τα παράσιτα, τα οποία, ενώ ουδέν παράγουν, οργανώνουν και απολαμβάνουν την αισχροκέρδεια, την τοκογλυφία και την κερδοσκοπία.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, αντί να υιοθετήσουν σύστημα συμβατό με την ευρωπαϊκή παράδοση της μικτής διευθυνόμενης οικονομίας και να πάρουν πρωτοβουλίες ενοποιήσεως των χωρών τους, ακόμη δε και υποτιμήσεως του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους εκπροσώπους του αμερικανικού κεφαλαίου, που αποβλέπουν μόνον στην αύξηση των κερδών τους, δια παντός τρόπου και μέσου.

Υ.Γ. Η πληρότητα της ενημερώσεως των αναγνωστών επιβάλλει να σημειωθούν τα εξής: Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, διακρινόμενος για το σθένος του, την εργατικότητά του και την επιμέλειά του, διεκδικήσας δε ανεπιτυχώς μία εκ των δύο κορυφαίων θέσεων της Δικαιοσύνης, ολίγες ημέρες προ της συνταξιοδοτήσεώς του, διετύπωσε αορίστως αιτιάσεις κατά συναδέλφων του, σε συνέντευξή του προς εβδομαδιαία εφημερίδα του παρελθόντος Σαββάτου, επικρίνων εμμέσως την πολιτική εξουσία, που τον είχε προαγάγει. Ανεξαρτήτως των επιφυλάξεων, που μπορεί να έχει κανείς για την αντικειμενικότητα, την ψυχραιμία και το περιεχόμενο της συνεντεύξεως αυτής, που πλήττει το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ανωτέρω δικαστικός λειτουργός εσφαλμένως αφετηριάζει την χαλάρωση των Δικαστών από το έτος 1990. Ενώ γνωρίζει, ότι η χαλάρωση αυτή επήλθε μετά το 1993, οπότε και ετέθησαν σε εφαρμογή οι διατάξεις στις οποίες αναφέρεται, που νομιμοποίησαν την καθυστέρηση της εκδόσεως των αποφάσεων επί 4 μήνες, με δυνατότητα δικαιολογήσεώς της και επί μακρότερον χρόνον. Προηγουμένως οι δικαστές, κατά κανόνα, - όπως όλος ο δικηγορικός κόσμος γνωρίζει - εξέδιδαν αποφάσεις εντός διμήνου, που δεν προβλεπόταν μεν από το νόμο, είχε όμως καθιερωθεί εθιμικώς. Αυτοί που υπερέβαιναν το δίμηνο συνήθως υφίσταντο διοικητικό ή πειθαρχικό έλεγχο.

http://xronos.gr/detail.php?ID=57272