Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.9.10

Το ΚΘΒΕ στις Φυλακές Διαβατών
Το ΚΘΒΕ στις Φυλακές Διαβατών


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την κοινωνική του πολιτική, σε συνεργασία με τη Μονάδα Συμβουλευτικής κρατουμένων Θεσ/νικης- ΚΕΘΕΑ, παρουσίασε την Τρίτη 31 Αυγούστου στις Φυλακές Διαβατών τη χιουμοριστική παράσταση «Η Ώρα της Κρίσεως», από το μουσικο-θεατρικό σχήμα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς δράσεων που στόχο τους έχουν την ψυχαγωγία των πολιτών αλλά και την προσφορά σε όσες ομάδες πληθυσμού δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη.

Η ΚΡΙΣΗ-μη επιθεώρηση του Κ.Θ.Β.Ε., η οποία σχολιάζει, με όπλο τη σάτιρα, τις συνθήκες ζωής όλων μας στις μέρες της κρίσης, παρουσιάστηκε στον προαύλιο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Διαβατών.

Ήταν μια ιδιαίτερα φορτισμένη παράσταση για το κοινό των 150 φυλακισμένων- μελών του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ που παρακολούθησαν το μουσικοθεατρικό θέαμα, αλλά και για τους ηθοποιούς και μουσικούς του Κ.Θ.Β.Ε. που αποτελούν την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι. Η συγκίνηση διαδεχόταν το γέλιο, με το θερμό χειροκρότημα του κοινού να συνοδεύει τα εύστοχα σχόλια της επιθεώρησης.

Παρόντες ήταν ο κ. Θωμάς Τρικούκης, Πρόεδρος του Δ.Σ του Κ.Θ.Β.Ε, ο κ. Σωτήρης Χατζάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε και ο κ. Γρηγόρης Καραντινάκης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Κ.Θ.Β.Ε.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπόσχεται ότι ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον και ευχαριστεί τον κ. Δημήτρη Αποστολάκη, Διευθυντή των Φυλακών Διαβατών γιατί χωρίς την καθοριστική συνδρομή του, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.