Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30.9.10

Ανακαλύφθηκε νέος εξωπλανήτης

Σεπτέμβριος 30, 2010
Μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και όπως υποστηρίζει υπάρχει πιθανότητα ζωής σε αυτόν, ανακοίνωσε χθες, αργά το βράδυ, το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.


Οι επιστήμονες οι οποίοι είναι προσηλωμένοι στην αναζήτηση νέων πλανητών, ανακάλυψαν τον πλανήτη αυτόν, που είναι σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με τη Γη, αλλά βαρύτερος τουλάχιστον τρεις φορές από αυτήν.

Το σημαντικό είναι η ιδιομορφία που παρουσιάζει σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν εκληφθεί, και θα μπορούσε να έχει νερό στην επιφάνειά του.

«Είναι γεγονός ότι καταφέραμε να ανακαλύψουμε σχετικά γρήγορα έναν στενό συγγενή του ηλιακού συστήματός μας, αυτό μαρτυρά ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι έξω από το πλανητικό μας σύστημα», είπε ο καθηγητής Στίβεν Βογκτ.

Αν τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν επιβεβαιωθούν και από άλλους αστρονόμους, τότε θα είναι ο μοναδικός πλανήτης, από όσους έχουν μέχρι σήμερα ανακαλυφθεί, που θα είναι παρόμοιος με τη Γη.

Η ανακάλυψη θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν αποκαλυφθούν ότι βασικά συστατικά του πλανήτη έχουν συγγένεια με αυτά της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.