Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11.10.10

Η τουρκική εκστρατεία για την ανάκτηση της Κύπρου (Σχέδιο ΚΙΡ)

11/10/2010
Με τον Οδυσσέα Αγγελίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε για προβοκάτσιες τόσο στην Κύπρο όσο και στη Θεσσαλονίκη (στο σπίτι του Ατατούρκ) και στην Κωνσταντινούπολη από μέρους του τουρκικού κράτους, για να δημιουργήσουν αισθήματα μίσους εναντίον των Ελλήνων γενικά και να προωθήσουν το στόχο τους, που ήταν και είναι η επανάκτηση της Κύπρου.
Η ωμή ομολογία του απόστρατου στρατηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Σαπρί Γιρμιμπέσογλου δεν αμφισβητείται.
Πριν από αρκετούς μήνες, άλλος Τούρκος στρατιωτικός ομολόγησε πως σκότωσε Ε/κ στρατιώτη εν ψυχρώ και όλοι προσπάθησαν να το παρασιωπήσουν (για το καλό κλίμα) πως δήθεν περιέγραφε τηλεοπτικό σενάριο, αντί να τον παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μαζί με όλους τους άλλους εγκληματίες της τουρκικής εισβολής, συμπεριλαμβανομένου και του Ντενκτάς.

Στην Κύπρο βεβαίως δεν περιορίστηκαν μόνο σε προβοκάτσιες, αλλά προχώρησαν και σε φόνους Τ/κ και Ε/κ.
Όλα αυτά, που βγαίνουν κάθε λίγο στη δημοσιότητα και άλλα πιστεύω, που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον, θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Προσωπικά γνωρίζω τα γεγονότα για το Κυπριακό γιατί τα έζησα από το 1945 που ήλθα στη Λευκωσία, για να σπουδάσω στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και σήμερα όταν ακούω τους νεώτερους να αναφέρονται για τα γεγονότα του 63-64, που είχαν σαν αποτέλεσμα την τουρκανταρσία, με εντελώς λανθασμένα στοιχεία, αντιλαμβάνομαι πόσο έχει διαβρώσει τη νεολαία μας η λανθασμένη πολιτική του Προέδρου Χριστόφια και η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ, που αναμασούν το «κάναμε κι εμείς πολλά και πρέπει να πληρώσουμε» ή «εμείς κάναμε πραξικόπημα», ωσάν όπου γίνονται πραξικοπήματα οι γειτονικές χώρες θα πρέπει να εισβάλλουν, να καταστρέφουν, να κατακτούν και να εποικίζουν.


Παρόμοιες ιδέες και συλλογισμούς άκουσα από τους κ.κ. Ν. Ρολάνδη, M. Παπαπέτρου και λιγότερο από τον Α. Μαρκίδη, την Πέμπτη το βράδυ στο πρόγραμμα του κ. Γ. Καρεκλά στο ΡΙΚ, που μας προτρέπουν να δεχθούμε οποιαδήποτε λύση, γιατί ο λαός έκανε λάθος και δεν δέχθηκε την τουρκοποίηση της Κύπρου με το σχέδιο ΑΝΑΝ το 2004 και τα πράγματα χειροτερεύουν. Αυτή την ενδοτική γραμμή ακολουθεί και ο κ. Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, αλλά και σε ένα βαθμό και ο κ. Ν. Αναστασιάδης, που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί πως είμαστε πλήρες μέλος της Ε.Ε., στην οποία η Τουρκία κτυπά την πόρτα και μπορούμε να μην την ανοίξουμε.


Για το λόγο αυτό παρακαλεί παντού την Τουρκία, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, να ξεχάσει το στόχο της και να μας προσφέρει τη δίκαιη λύση που οραματίζεται.
Όλοι αυτοί, αλλά και οι Σύμβουλοι του Προέδρου, θα πρέπει να ανατρέξουν στην πρόσφατη ιστορία του κυπριακού και της τουρκικής πολιτικής έναντι της Κύπρου των τελευταίων 70 χρόνων, για να προβληματιστούν. Και καλύτερο συνοπτικό πόνημα δεν υπάρχει από το βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια», στις 190 σελίδες του οποίου αποκρυσταλλώνεται η όλη αλήθεια για όλους στην Τουρκία, Αγγλία, Αμερική, Ελλάδα και Κύπρο. Για τις προβοκάτσιες του Σαπρί στη σελίδα 66 αναφέρει:


«Την ίδια ακριβώς μέθοδο χρησιμοποίησε η ΤΜΤ το 1962, με βόμβα στο τέμενος Μπαϊρακτάρη στην ελληνική συνοικία της Λευκωσίας, αποδίδοντας την ενέργεια στους Έλληνες».
Η επιβεβαίωση από τουρκικά χείλη είναι πλήρης.
Οι δικοί μας ακόμα αμφιβάλλουν

 
η σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.