Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16.10.10

Σκοπιανοί στην Αυστραλία παρουσιάζονται σαν Ελληνες

Οργάνωση καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Αυστραλία εμφανιζόταν ως ελληνική.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η αποκάλυψη έγινε από το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο που έκανε συστηματικές έρευνες για να διαπιστώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο οργανισμό Australia-Greece Advisory Council.
 Ο οργανισμός αυτός, που εμφανίζεται ως ελληνικός, εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα με την οποία καλούσε την Ελλάδα “να αποδεχθεί την πραγματικότητα πως υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται Μακεδόνες, δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος” και σε αντίθεση με την επίσημη άποψη “είναι οι καλύτεροι φίλοι που έχει η Ελλάδα”.Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση και σύγχυση στην ομογένεια μιας και ο φορέας Australia-Greece Advisory Council, εμφανιζόταν για πρώτη φορά.
Το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο διαπίστωσε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως πίσω από το Australia-Greece Advisory Council δεν είναι ομογενείς, όπως ισχυρίζονται, αλλά καταγόμενοι από την ΠΓΔΜ.
Αναφέρει, μάλιστα και ονομαστικά τον επικεφαλής της “νέας απόπειρας πλαστογράφησης της ελληνικής ταυτότητας”. Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο περίπου δέκα άτομα από την ίδια κίνηση των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ και κάποιοι φορώντας φανελάκια με τον ήλιο της Βεργίνας, εμφανίστηκαν σε διάλεξη που έγινε στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Δ. Αυσταλίας με ομιλητή τον ομογενή Μάρκους Τέμπλερ και επιχείρησαν να διανείμουν στο κοινό δελτίο τύπου του δήθεν Australia-Greece Advisory Council.

“Στόχος τους ήταν να προκληθεί πρόβλημα” υποστηρίζει το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο, το οποίο υποστηρίζει ότι “είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση το γεγονός ότι ανέντιμα κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως μέλη της ομογένειας, ενώ δεν είναι, για να προωθήσουν τα πιστεύω τους”.

Αναφέρθηκε στην αγγλική: Australia Slav-Macedonians community Propaganda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.