Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15.10.10

Τιμάται στην Αυστραλία η επέτειος της μάχης του Μαραθώνα.


Η επέτειος της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα τιμάται και στην Αυστραλία με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν από κοινού η επιτροπή Μαραθώνας 2500-490π.χ.-2010 μ.Χ. και ο Σύλλογος Αθηναίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας.


Οι εκδηλώσεις, που ήδη άρχισαν, περιλαμβάνουν διαλέξεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και... μαραθώνιο και θα συνεχιστούν έως το Νοέμβριο.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι του Δήμου Μαραθώνα και ο ηθοποιός, Φαίδωνας Γεωργίτσης, ο οποίος στις 3 και 4 Νοεμβρίου μαζί με την θεατρική του ομάδα, θα παρουσιάσουν την θεατρική κωμωδία «Ο Φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος».

Επίσης, το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Μυγδάλη, «Όταν η Αθήνα χάραξε τα σύνορα της Ευρώπης. Μαραθών 2500 χρόνια», ενώ στις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας θα παρουσιάσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Η κορυφαία εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου με ομιλίες, χαιρετισμούς, συναυλία, χορευτικές παραστάσεις, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις, επίδειξη αρχαίου οπλικού αγήματος και αρχαίους ελληνικούς αγώνες.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τον μαραθώνιο στον οποίο θα λάβει μέρος και ο 73χρονος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, Αριστοτέλης Κακογεωργίου, ο οποίος θα φέρει ασπίδα, θώρακα και ακόντιο, όπως στην αρχαιότητα.

Τέλος, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου θα γίνει αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα από παιδιά. Την εκδήλωση οργανώνει το Μουσείο Νίκολσον του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, ενώ, παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείου το οποίο εκθέτει ελληνικές αρχαιότητες.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤΠηγή: www.neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.