Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.12.10

Ο δορυφόρος του Κρόνου θα μπορούσε να περιέχει ίχνη ζωής


Ο Εγκέλαδος είναι το έκτο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου. Ανακαλύφθηκε το 1789 και υπάρχει η πιθανότητα να έχει έναν απέραντο ωκεανό.




Ο Εγκέλαδος, το παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου, κρύβει ένα μεγάλο στρώμα νερού κάτω από την επιφάνειά του, όπως έχει επιβεβαιωθεί από νέες έρευνες. Επιπλέον θα μπορούσε να υπάρχουν και οι ανάλογες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής σε αυτόν.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από το διαστημικό σκάφος Cassini, που καταδύθηκε στην παγωμένη επιφάνεια αυτού του φεγγαριού το 2008.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, με την ανάλυση που έγινε, βρέθηκαν αρνητικά ιόντα νερού τα οποία παρέχουν στοιχεία για την παρουσία υγρού ύδατος κάτω από την επιφάνειά του.

Το φασματόμετρο πλάσματος του Cassini το οποίο χρησιμοποιείται για τη συλλογή δεδομένων εντόπισε και άλλα είδη αρνητικών φορτισμένων ιόντων, συμπεριλαμβανομένων των υδρογοναθράκων.

«Αν και δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει νερό εκεί, αυτά τα βραχύβια ιόντα είναι επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη υπό της επιφάνειας του Εγκέλαδου, ύδατος.

Το νερό, ο άνθρακας και η ενέργεια είναι μερικά από τα κύρια συστατικά της παρουσίας της ζωής» είπε ο Andrew Coates, συγγραφέας, επικεφαλής του University College London.



Δημοσίευμα της ‘Dailymail’.