Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13.12.10

Διορισμός της Dina Titus σε σημαντικό πόστο

Δεκέμβριος 13, 2010
Στην Αμερικανική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Πολίτη (United States Commission on Civil Rights) διορίστηκε η ομογενής βουλευτής Dina Titus με απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ.
Προβαίνοντας στην σχετική ανακοίνωση ο αρχηγός της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στο Σώμα γερουσιαστής Reid είπε ότι η Dina Titus, τόσο κατά την τωρινή θητεία της στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, που λήγει τον Ιανουάριο, όσο και στα πολλά χρόνια που υπηρέτησε στην Πολιτειακή Γερουσία της Νεβάδα υπήρξε υπέρμαχος των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.
Ο κ. Reid πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος πως «η σημαντική επιτροπή» στην οποίαν την διορίζει «θα ωφεληθεί από την πείρα της Dina η οποία και είμαι βέβαιος ότι με την νέα της ιδιότητα θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό της πολιτείας της και του έθνους».
Η ομογενής βουλευτής αποδεχόμενη τον διορισμό είπε ότι αισθάνεται υπερήφανη για την επιλογή της και προσβλέπει ανυπόμονα να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στην Αμερικανική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Πολίτη, μέσω της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο που άρχισε πριν πολλά χρόνια.
Η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Πολίτη διερευνά καταγγελίες για παραβιάσεις πολιτικών δικαιωμάτων και εκπονεί εκθέσεις για λογαριασμό του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου σχετικά με την κατάσταση των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική.
 Ένα από τα πιο γνωστά έργα της Επιτροπής είναι η διερεύνηση καταγγελιών που διατυπώθηκαν από ορισμένους κύκλους για φυλετικές διακρίσεις οι οποίες, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, επηρέασαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2000 και την έκβαση της μετέπειτα επανακαταμέτρησης των ψήφων.
Η Επιτροπή απαρτίζεται από οκτώ μέλη, που προέρχονται τα μισά από το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα μισά από το Ρεπουμπλικανικό.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διορίζει τα τέσσαρα από τα μέλη της Επιτροπής και ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου τα άλλα τέσσαρα.
Ο Γερουσιαστής Reid, υπό την ιδιότητα του αρχηγού της πλειοψηφίας στην Γερουσία, είχε φέτος την δυνατότητα να κάνει έναν από τους διορισμούς αυτούς.
Η Dina Titus έχει υπηρετήσει σε διάφορα αιρετά αξιώματα, επί τουλάχιστον μια εικοσαετία. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το 1988 στην Πολιτειακή Γερουσία της Νεβάδα, όπου και υπηρέτησε μέχρι την ανάδειξή της στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον, το 2008.
Έχει διατελέσει ηγέτης της Δημοκρατικής παράταξης στην Πολιτειακή Γερουσία της Νεβάδα και έχει επίσης διδάξει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας για πάνω από 30 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.