Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7.1.11

Αυστραλία: Οι ομογενείς μετρούν τις πληγές τους από τις πλημμύρες

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες ομογενείς, στην Αυστραλία. Είδαν σπίτια, ακίνητα και γενικά τις περιουσίες που δημιούργησαν με σκληρή δουλειά δεκαετιών να καταστρέφονται από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.


«Τα έχασα όλα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τζον Μαλιγκώνης από την κωμόπολη Τσιντσίλα, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων ακινήτων τα οποία πλημμύρισαν και καταστράφηκαν. «Δεν μας έμεινε τίποτα», λέει ο Γιάννης Δήμας, αγρότης κοντά στο Ρόκαμπτον.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Ρόκχαμπτον δηλώνει πως οι Έλληνες της περιοχής έχουν κυρίως ακίνητα και οι περισσότεροι «χτυπήθηκαν άγρια». «Οι ομογενείς, όπως και όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που πλημμύρισαν, βρίσκονται σε απόγνωση», δηλώνει με τη σειρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιερέας Δημήτρης Τσάκας από την ελληνική εκκλησία του Ρόκαμπτον. Από την Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια της Βρισβάνης, πάντως, δηλώθηκε πως δεν υπάρχει αίτημα για ενίσχυση των ομογενών. «Είναι ακόμα νωρίς και οι αρμόδιες αυστραλιανές υπηρεσίες κάνουν καλά την δουλειά τους», είπε εκπρόσωπος της Πρόνοιας.

Σημειώνεται ότι τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών βιώνουν οι βορειοανατολικές περιοχές της Αυστραλίας τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Έχουν πληγεί συνολικά 40 κοινότητες και οικισμοί, 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο για μόνο τρεις), τα στρατιωτικά αεροσκάφη κάνουν ρίψεις τροφίμων και εφοδίων στις αποκλεισμένες περιοχές, ενώ στρώματα λάσπης και νερού από εννιά έως δεκατρία μέτρα ανά περιοχή, έχουν καλύψει 850.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έκταση αντίστοιχη με την έκταση της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί.

Πηγή Nooz.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ