Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27.1.11

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Σάμιου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου για πρώτη φορά μέσα από το κελί του!

http://www.youtube.com/watch?v=iF3oSwCuGIQ





http://www.youtube.com/watch?v=XtSOdbPMJ7A




http://www.youtube.com/watch?v=8wWXOXTPZRw




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.samiakignomi.gr και στον 2000fm 99,8 στους δημοσιογράφους Γιώργο Γαρυφάλλου και Γιάννη Νέγρη

Παρ'όλη την περίεργη κατάσταση που δημιουργήθηκε από το "μπέρδεμα" των τηλεφωνικών γραμμών όπου δεν μας επέτρεψαν από την αρχή που είχαμε το προκαθορισμένο τηλεφωνικό ραντεβού να τον ακούσουμε τελικά τα καταφέραμε.

Καταφέραμε μετά από (για πάνω) από 5 χρόνια να έχουμε στην γραμμή μας τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίο όπου βρίσκεται φυλακισμένος μέσα στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, μη μπορώντας να έχει επικοινωνία με τον "έξω κόσμο", μη μπορώντας να σιτίζεται αλλά ούτε ακόμα και να προσεύχεται!

Μια συνέντευξη "ποταμός" όπου λέει φοβερά πράγματα, σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε την εποχή της "καθαίρεσης του" το Υπουργείο Εξωτερικών και ποιοι"...βρώμικοι και προδότες προσπάθησαν να ξεπουλήσουν το Πατριαρχείο"

Κατηγορεί ως προδότες την Ντόρα Μπακογιάννη, τους Μολυβιάτη, Κασσίμη και Σκανδαλάκη αλλά και το τι του είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τότε για την κατάσταση που επικρατούσε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλά για την αδιαφορία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ και την υποδοχή των Αράβων που τον αποδοκίμασαν με την φωτογραφία του (Ειρηναίου) στα χέρια!!!

Κάνει μια ιστορική αναδρομή για τα "παιχνίδια" που παίζονται στο Πατριαρχείο πάρα πολλά χρόνια και την επιδίωξη κάποιων να το πάρουν από τα Ελληνικά χέρια.

"....από 13 χρονών είμαι στο Πατριαρχείο και έφυγα από την Σάμο για να αφιερώσω την ζωή μου στον Πανάγιο Τάφο"

Μιλά για την Μικρά Ασία και για τους "Χατζήδες-Αγίους" αλλά και την Πατριαρχική περιουσία στη Σάμο.

Αυτό όμως που μας συγκλόνισε (εμάς και πάρα πολλούς ακροατές στη χθεσινή μας συνέντευξη) ήταν η συγκινητική του αναφορά όπου μέσα από λυγμούς αναφερόταν στους Έλληνες και το ρόλο που έχουν παίξει στα Ιεροσόλυμα:

"....Αυτοί ήταν η παρουσία των Ελλήνων και τώρα τα ρήμαξαν όλα. Έχουν ρημάξει τα πάντα! Γιατί έτσι θέλουν οι εχθροί. Ξυπνήστε αδέλφια μου!!! Είναι εχθροί όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας εξαφανίσουν από εδώ. Δε θα το πετύχουν. Θα τους τσακίσουμε εμείς. Δε θα τους επιτρέψουμε. Σε κανέναν από αυτούς τους προδότες"!!!

Αυτά και άλλα πολλά που αξίζουν να ακούσετε και δείχνουν ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι μας τα παρουσίαζαν τα μέσα ενημέρωσης την εποχή που με αδιαφανείς διαδικασίες κάποιοι εντελώς παράνομα θέλησαν να τον "ρίξουν" από την θέση του!

Και όλα αυτά φαίνεται να έχουν μεγάλη δόση αλήθειας αφού από τις συνθήκες διαβίωσης του και μόνο δείχνουν ότι οι "εχθροί" θέλουν τουλάχιστον....την φυσική του εξόντωση!

Τέλος αναφερόμενος στην αντίδραση που υπάρχει μέχρι τώρα (σε αυτά που υφίσταται) από την τοπική εκκλησία (της Σάμου) μας απάντησε φανερά απογοητευμένος: "...ρωτήστε του ίδιους"!!!



http://www.samiakignomi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=611:αποκλειστικη-συνεντευξη-του-σάμιου-πατριάρχη-ιεροσολύμων-κκ-ειρηναίου-για-πρώτη-φορά-μέσα-από-το-κελί-του&Itemid=83