Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.3.11

Ο κάλπικος Μακεδονισμός του Β. Παπαγεωργόπουλου


Β. Παπαγεωργόπουλος: «Ο κ. Θ.Πάγκαλος υποσκάπτει με τις δηλώσεις του τα Εθνικά μας δίκαια»
--
--
Για το θέμα των δηλώσεων του κ.Θ. Πάγκαλου σχετικά με το όνομα των ΣΚΟΠΙΩΝ, ο κ.Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
«Σήμερα, την ημέρα δηλαδή που αρχίζει η εκδίκαση της προσφυγής των «Σκοπίων» εναντίον της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα του ονόματος, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλος δήλωσε σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών ότι τα Σκόπια «Θα πρέπει να πάρουν όποια ονομασία θέλουν», κατ’ επέκταση δηλαδή να ονομασθούν ακόμη και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!...κλπ 

H συνέχεια εδώ:
και o κ. Παπαγεωργόπουλος τελείωσε ώς εξής:

Κανείς δεν μπορεί να υποσκάπτει με τις δηλώσεις του τα Εθνικά μας δίκαια, την κρίσιμα μάλιστα αυτή περίοδο για την Πατρίδα μας.»

Ωραία και καλά όσα μας λέει ο κ. πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ωραίο και το κάδρο με τον τουρκομπαρόκ Μεγαλέξανδρο στον τοίχο του γραφείου του. Στην πολιτική όμως δεν μετράει μόνον το τί λέει ο πολιτικός, αλλά και το ποιόν και η προϊστορία του πολιτικού. Δεν μου αρκεί να ακούω όσα θέλω να ακούσω, με ενδιαφέρει και ποιός τα λέει τα λόγια αυτά. Με το συμπάθιο δηλαδή, δεν έχω πρόβλημα να παραιτηθεί ο Πάγκαλος ή ο όποιος Πάγκαλος. Ποσώς με ενδιαφέρει.


Το να βλέπω όμως τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ή τον όποιον κ. Παπαγεωργόπουλο να ντύνει την πολιτική του γύμνια με σημαία γαλανόλευκη και με την κεφαλή Αλεξάνδρου γιά  φύλλο συκής, και να φωτογραφίζεται, έτσι χυδαία, μου έρχεται ναυτία και αναγουλητό.

Θέλει να μιλήσει ο κ. Σαμαράς γιά το Μακεδονικό, να τον ακούσω.
Θέλει να μιλήσει κ. Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα, ή ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Κούβελης, ή ο κ. Τσίπρας, να τους ακούσω. 
Μπορεί να διαφωνώ με κάποιον πολιτικό, αλλά δέχομαι να ακούσω τι θα μου πεί, με μία προϋπόθεση: να τον θεωρώ (μέχρι πάντα αποδείξεως περί του αντιθέτου) αδιάφθορο.
Οι ιδέες είναι ιδέες αλλά οι πράξεις είναι πράξεις.
 Αυτό που ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ  είναι να ακούω κάποιον ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 20 ΕΚΑΤΟΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ απο τα Δημοτικά ταμεία της Θεσσαλονίκης (και ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει που πήγαν) και εμφανίζεται τώρα έτοιμος να εκφράσει άποψη για τα κοινά, και μάλιστα σαν κατήγορος.
Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος και ο όποιος κύριος Παπαγεωργόπουλος, είτε Άκη τον λένε είτε Βουλγαράκη είτε Παπαντωνίου, είτε Ρουσόπουλο, και όλοι όσοι φαίνεται να χρησιμοποίησαν το δημόσιο Υπούργημα γιά να καταληστέψουν το κοινό χρήμα, ρίχνοντας την Ελλάδα στο κατάντημα όπου βρίσκεται τώρα, είναι να δέσουν μιά κοτρώνα Παγκάλιου μεγέθους στον λαιμό τους, με κοντό σκοινί, να πέσουν στον Θερμαϊκό, και να μην  ξαναβγούν! 
Οι εκπορνευόμενοι έχουν χάσει το ηθικό δικαίωμα να μιλούν και να εκφέρουν γνώμη γιά τα κοινά, και να δημαγωγούν περί έθνους, περί ιδεών και περί φουμάρων. Στην κατάσταση πού έφεραν την χώρα, δεν μπορούμε να έχουμε την ανεγκέφαλη πολυτέλεια να υποστηρίζουμε σαν πολίτες τον "δικό μας" κλέφτη. Η αποκρουστική χλαμυδίασή τους δεν μπορεί πλέον να καλύπτεται κάτω από ασπίδες κομματικές ή χλαμύδες δημαγω-μακεδονικές!