Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9.3.11

«Σε περίοδο άνοιξης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις», δηλώνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου





Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε περίοδο άνοιξης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την υποδοχή του από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜ-Θ), 'Αρη Γιαννακίδη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, στο κτίριο της Περιφέρειας.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε καλό κλίμα.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή, νωρίτερα, καθ' οδόν από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή έκανε μία σύντομη στάση στο χωριό Αρριανά, όπου τον υποδέχτηκαν πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, προς τους οποίους υπογράμμισε το καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας τονίζοντας ότι η «μειονότητα αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

    Ο κ. Νταβούτογλου μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκε συγγενικό σπίτι του βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος μετέχει στη συνοδεία του.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Νταβούτογλου στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, η σύζυγός του γευμάτισε σε κεντρικό εστιατόριο της Κομοτηνής, με γυναίκες της μειονότητας.

    Ο κ. Νταβούτογλου θα γευματίσει με παράγοντες της μειονότητας σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, πριν αναχωρήσει για την Ξάνθη.

Πηγή: Express.gr