Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9.3.11

Το μυστήριο με τα αεροσκάφη Καντάφι. Που πήγαν, ποιους μετέφεραν



Τρια αεροσκάφη της οικογένειας Καντάφι απογειώθηκαν τα ξημερώματα από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης, προκαλώντας παγκοσμίως ερωτηματικά.
Το ένα διασχίζοντας το FIR Αθήνας, πήγε στο Κάιρο, μεταφέροντας αξιωματούχο του Καντάφι, ο οποίος επρόκειτο να έχει επαφές με ανώτατα στελέχη του Αιγυπτιακού Στρατού.
Το δεύτερο αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Μάλτα και στη συνέχεια απογειώθηκε με προορισμό τη Λισαβόνα, ενώ το τρίτο αεροσκάφος κατευθύνθηκε στο Παρίσι.
Η κινητικότητα των αεροσκαφών έγινε αντικείμενο συζητήσεων και ανταποκρίσεων παγκοσμίως, καθώς οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδια πτήσης προς Κάιρο, Αθήνα και Βιέννη, προορισμοί που δεν επιβεβαιώνονταν απο επίσημες πηγές στην Ελλάδα.
ώρα 18:50 Το τρίτο κυβερνητικό αεροσκάφος που έφυγε το πρωί από Τρίπολη, προσγειώθηκε στο Παρίσι.



ώρα 17:01 Το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι με χαρακτηριστικό αριθμό 5A -UAC απογειώθηκε από τη Μάλτα σήμερα το πρωί και προσγειώθηκε στην Πορτογαλία.
ώρα 16:46 Δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Μάλτα αναφέρουν ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος του Καντάφι το οποίο φέρεται να είχε προορισμό την Αθήνα, έφυγε από τη Μάλτα όπου βρισκόταν σήμερα το πρωί.
ώρα 16:08 Κανένα Λιβυκό αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει περάσει το FIR

Αθηνών, μετά τις 11:24 το πρωί όταν το Falcon του Καντάφι, έμπαινε στον εθνικό εναέριο χώρο μας με προορισμό το Κάιρο. Πιθανώς τα άλλα λιβυκά αεροσκάφη που φάνηκαν να βρίσκονται στον αέρα με προορισμό την Αθήνα και τη Βιέννη, είτε να ματαίωσαν είτε να άλλαξαν προορισμούς.
ώρα 14:22 Ανταποκριτής του Al Jazeera μεταδίδει στο twitter πως και το δεύτερο αεροσκάφος του Καντάφι έχει προορισμό το Κάιρο.
ώρα 13:31 Τρία είναι συνολικά τα αεροσκάφη της κυβέρνησης του Καντάφι που κατέθεσαν σχέδια πτήσης από την Τρίπολη, με προορισμό το Κάιρο, την Αθήνα και τη Βιέννη. Το πρώτο αεροσκάφος πέρασε ήδη από το FIR Αθηνών προς το Κάιρο, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος με χαρακτηριστικό αριθμό 5A-UAC αναμένεται να έρθει στην Αθήνα. Το τρίτο αεροσκάφος 5A-UAA αναμένεται να κατευθυνθεί στη Βιέννη. ΄

Sigmalive