Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.3.11

Μαχητικά αεροσκάφη του Κατάρ προσγειώθηκαν στη Λάρνακα

Στο παλαιό αεροδρόμιο μαζί με ένα μεταγωγικό C-17

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 4:06 μμ

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 EDA της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ (φωτ. αρχείου).
Λάρνακα: Δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 EDA και ένα μεταγωγικό C-17 Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, βρίσκονται από το πρωί σταθμευμένα στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου της Λάρνακας.

Σε γραπτή δήλωση του που εξεδόθει λίγο πριν τις 13:00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αναφέρει ότι τα εν λόγω αεροσκάφη, ενώ βρίσκονταν εν πτήσει ζήτησαν άδεια από τις κυπριακές Αρχές να προσγειωθούν και να ανεφοδιαστούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Στεφάνου, δεν παραχώρησαν τη σχετική άδεια. Στη συνέχεια ζητήθηκε άδεια για αναγκαστική προσγείωση των αεροσκαφών λόγω έλλειψης καυσίμων όπως επικαλέστηκαν.

Τότε, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, λειτουργώντας βάσει των διεθνών κανόνων ασφαλείας, αναγκάστηκε να παραχωρήσει στα αεροσκάφη την άδεια για προσγείωση και ανεφοδιασμό.

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι δεν είχε υπάρξει οποιαδήποτε ενημέρωση εκ των προτέρων από την κυβέρνηση του Κατάρ, για το αίτημα που υπέβαλλάν τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Εμιράτου.

Νωρίς το απόγευμα, τα τρία αεροσκάφη, αφού ανεφοδιάστηκαν, αναχώρησαν.

Σε ότι αφορά την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» που διεξάγεται με βομβαρδισμούς στόχων του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να παραχωρηθεί η Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»  στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι κανένας δεν έχει ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία να παραχωρήσει οτιδήποτε αναφορικά με την επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ