Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11.3.11

Στην Αθήνα το ελληνικό C-130 με τους Ολλανδούς πεζοναύτες

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας προσγειώθηκε σήμερα το πρωί το ελληνικό μεταγωγικό C-130 σπου μετέφερε τρεις ολλανδούς πεζοναύτες που απελευθερώθηκαν από το λιβυκό καθεστώς έπειτα κράτηση δύο εβδομάδων. Το C-130, στο οποίο επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, μετέφερε επίσης δεκαπέντε Έλληνες πολίτες που εγκατέλειψαν την Τρίπολη.

 

Σύμφωνα με πηγή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικού, οι ολλανδοί πεζοναύτες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, παρελήφθησαν από αντιπροσωπεία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία επαναπατρισμού τους.
Το C-130 αναχώρησε χθες το βράδυ στις 19:30 με απόλυτη μυστικότητα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας,με κατεύθυνση την Τρίπολη και σκοπό να παραλάβει και να φέρει στην Αθήνα τους τρεις Ολλανδούς στρατιωτικούς που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις 27 Φεβρουαρίου στην Λιβύη.
Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι απέστειλε το C-130 για να τους παραλάβει, έπειτα από σχετική συμφωνία η οποία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης του απεσταλμένου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Αθήνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλα.
Οι τρεις πεζοναύτες είχαν προσγειωθεί χωρίς άδεια με ελικόπτερο στην περιοχή της Σύρτης για να απομακρύνουν δύο Ολλανδούς πολίτες από τη Λιβύη, και συνελήφθησαν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=258379

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.