Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.4.11

600 πεζοναύτες στην Κύπρο, για τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη;Στόλο με 600 πεζοναύτες αποστέλλει η Βρετανία στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Times του Λονδίνο, η οποία επικαλείται  χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας της χώρας.


Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αποστολή δεν είναι άσχετη με τις προετοιμασίες των Βρετανών για χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη.Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, αν και επιβεβαίωσε την είδηση, εντούτοις υποστήριξε ότι η αποστολή των πεζοναυτών στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ανάπτυξη των πεζοναυτών στη Λιβύη, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ», δήλωσε εκρπόσωπος του Βρετανικού Υπουργείου άμυνας.
Πάντως, ο ίδιος εκπρόσωπος δεν απέκλεισε οι πεζοναύτες αυτοί να χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις εκκένωσης, όπως ακριβώς έπραξαν και στο παρελθόν σε αρκετές περιπτώσεις.
Την ίδια στιγμή, οι Times αναφέρουν ότι ο στόλος είναι ήδη έτοιμος να αποπλεύσει από τη Βρετανία αποκαλύπτοντας μάλιστα και το όνομα ενός από τα πλοία, το HMS OCEAN.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λονδίνο ενημέρωσε ήδη την Λευκωσία για τον κατάπλου των πλοίων ξεκαθαρίζοντας ότι ο στόλος και οι πεζοναύτες θα παραμείνουν στο νησί και τις βάσεις Ακρωτηρίου, για μερικές μέρες πριν αναχωρήσουν για τον Ινδικό Ωκεανό.
 
Κυβέρνηση: Οι πεζοναύτες δεν πρόκειται να μεταφερθούν στη Λιβύη

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση διά του Στέφανου Στεφάνου, ξεκαθαρίζει ότι οι Βρετανοί πεζοναύτες οι οποίοι θα σταθμεύσουν στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο δεν πρόκειται να μεταφερθούν στη Λιβύη για χερσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως σύμφωνα με ενημέρωση που έχει η κυπριακή Κυβέρνηση οι Βρετανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν σε ολιγοήμερες ασκήσεις ρουτίνας και ακολούθως θα μεταβούν σε περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

http://www.sigmalive.com/news/local/375147

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.