Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20.4.11

Ελληνοαμερικανός φωτογράφος τραυματίστηκε βαρύτατα στη Λιβύη

Σκοτώθηκε βραβευμένος σκηνοθέτης




Υποψήφιος για Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στη Μιζουράτα στη Λιβύη ενώ τρεις φωτογράφοι που ήταν μαζί του τραυματίστηκαν σοβαρά, μεταξύ τους και ένας Ελληνοαμερικανός.

Ο Κρις Χόνδρος ήταν μαζί με τον Τιμ Χέδεριγκτον στη υπό πολιορκία πόλη στη Λιβύη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες πολιορκείται από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι και είναι πεδίο σφοδρότατων μαχών.

Βρίσκονταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης όταν εξαρράγη κοντά τους οβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μάρτυρα όπως τις μεταφέρουν οι New York Times, ο Χόνδρος, που εργάζεται για το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Getty, υπέστη βαρύ εγκεφαλικό τραύμα και ήταν σε κρισιμότατη κατάσταση στην εντατική.

Ένας άλλος φωτογράφος, ο Γκάι Μάρτιν, μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη πόλη σε κρίσιμη κατάσταση όπου εγχειρίστηκε.

Τέλος, ο Μάικλ Κρίστοφερ Μπράουν, επίσης φωτογράφος, ήταν και αυτός τραυματισμένος από θραύσματα αλλά δεν κινδύνευε η ζωή του.

Σημειώνεται ότι ο Κρις Χόνδρος έχει καλύψεις τους πολέμους στο Κόσοβο, την Αγκόλα, τη Σιέρα Λεόνε και το Ιράκ ενώ ήταν και υποψήφιος για Πούλιτζερ για τη δουλειά του στη Λιβερία.

Ο Χέδεριγκτον, που ήταν επίσης φωτογράφος, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Restrepo που αναφέρεται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Ακόμη είχε βραβευτεί με το Παγκόσμιο Βραβείο Φωτογραφίας Τύπου το 1997.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231104835