Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19.4.11

Φόβους για νοθεία στις εκλογές εκφράζουν πολλοί Β/Ηπειρώτες

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία…

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών…


• Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στην Αλβανία, όσο πλησιάζουμε στην 8η Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές. Πολλοί Βορειοηπειρώτες ήδη φοβούνται για νοθεία στις εκλογές, ειδικά στις περιοχές που ζει η ελληνική μειονότητα, ενώ, σύμφωνα με ξένους παρατηρητές, υπάρχει μεγάλη ένταση για την έκβαση των εκλογών, που αποτελούν ένα σημαντικό τεστ για την ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τους φόβους των ομογενών μας για τις επικείμενες εκλογές, επιβεβαιώνει και πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Χειμαρριωτών. «Οι καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «θιγμένων αλβανών πατριωτών», το παρελθόν των υποψηφίων με τα αντίπαλα κόμματα στις  προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι κύκλοι που ανοιχτά στηρίζουν τους υποψήφιους αυτούς καθώς και η ρητορική που υιοθετούν τελευταίως τα αλβανικά κόμματα εξουσίας, προμηνύουν, πως ένα σκηνικό βίας και νοθείας στήνεται πάλι προκειμένου να αλλοιωθεί η ελεύθερη βούληση και το φρόνημα του λαού της Χειμάρρας» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

ΠΑΝ-ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Ένωση, αυτή την περίοδο εξελίσσεται παν-αλβανική εκστρατεία εναντίον του πάγιου αιτήματος της Ελληνικής Μειονότητας για την απογραφή του πληθυσμού, με την ελεύθερη δήλωση της εθνικής καταγωγής! Η ανησυχία των Χειμαρριωτών μεγαλώνει από το γεγονός, ότι «οι σημερινοί υποψήφιοι με τα αλβανικά κόμματα για το Δημαρχείο της Χειμάρρας, ήταν οι ίδιοι και στις προηγούμενες εκλογές του 2003 και του 2007, όταν η βία και η νοθεία άγγιξαν το αποκορύφωμά τους, με περιστατικά ξυλοδαρμών, μαχαιρωμάτων, εκρήξεις βομβών έξω από εκλογικά κέντρα».

Ο ΟΑΣΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των επικείμενων τοπικών εκλογών της 8ης Μαΐου, ως σημαντική πτυχή της δημοκρατίας. Ο επικεφαλής της αποστολής στην Αλβανία Eugen Wollfarth είπε, μεταξύ άλλων, ότι η αξιοπιστία της διαδικασίας εξαρτάται από τη στάση των συμμετεχόντων και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όλα τα μέρη πρέπει να εμπιστεύονται τους καταλόγους των εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων, είπε ο Wollfarth.
 
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4352&catid=13