Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6.9.09

«Δεν ήξεραν, τότε, ότι ήταν ...Μακεδόνες, αλλά πολέμησαν και πέθαναν ως Βούλγαροι»



Ο αποκαλυπτικός Μποτζιλάρ Ντιμίτροφ

Η αποκατάσταση του γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου άρχισε το Σάββατο 29 Αυγούστου στον Πρίλαπο με πρωτοβουλίες της Γερμανικής Κυβέρνησης. Ο υπουργός των Αποδήμων Βουλγάρων Μποτζιντάρ Ντιμίτροφ, είπε στο πρακτορείο Φόκους ότι υπάρχουν Βούλγαροι στρατιώτες θαμμένοι σ’ αυτό.
Υπάρχουν περίπου 1000 γερμανικοί τάφοι και 57 βουλγαρικοί.
Ως απάντηση στην ερώτηση για τα σχόλια του (σκοπιανού) καθηγητή Στέφαν Βλάχοφ Μίκοφ στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης σήμερα, ο Ντιμίτροφ είπε ότι ο Στέφαν Βλάχοφ Μίκοφ είναι Βούλγαρος από την πόλη Γκάμπροβο, και προφανώς δεν περιέχονται οι απόψεις του αυτές στη διατριβή που έκανε στη μαρξιστική– λενινιστική σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Έρχεται σε αντίθεση με τη διατριβή του, υποστηρίζοντας πως υπήρχαν Μακεδόνες στρατιώτες, που στρατολογήθηκαν βίαια στο βουλγαρικό στρατό. Αυτό είναι ηλιθιο, γιατί αν ο Μίκοφ είχε δίκιο τότε γιατί οι Σκοπιανοί κατέστρεψαν τα νεκροταφεία και τώρα πρέπει να τα αποκαταστήσουν, είπε ο Ντιμίτροφ.
Σύμφωνα με τις απόψεις του Βούλγαρου Υπουργού, εκατόν είκοσι χιλιάδες στρατιώτες από τους σχεδόν εννιακόσιες χιλιάδες του βουλγαρικού στρατού ήταν από την περιοχή που σήμερα είναι τα Σκόπια.
Βέβαια, αυτοί δεν ήξεραν, τότε, ότι ήταν Μακεδόνες, αλλά πολέμησαν και πέθαναν ως Βούλγαροι.
Όλοι αυτοί οι 57 στρατιώτες που ενταφιάστηκαν στον Πρίλαπο είναι για παράδειγμα κυρίως από το σημερινό βουλγαρικό έδαφος, γνωρίζουμε τα ονόματά τους και ξέρουμε που γεννήθηκαν, συμπλήρωσε ο Μποτζιλάρ Ντιμίτροφ.