Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.9.09

Οι ελίτ θέλουν να ανατρέψουν τον Μπερλουσκόνι


Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας «ανακαλύπτει» πραξικόπημα των μεγαλοεπιχειρηματιών μέσω... της Αριστεράς κατά του Καβαλιέρε


φώτο:Ρενάτο Μπρουνέτα, υπουργός Εσωτερικών και μετρ στη θεωρία της συνωμοσίας (ΑΡ/ DΟΜΕΝΙCΟ SΤΙΝΕLLΙS)
ΡΩΜΗ

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κινδυνεύει από «πραξικόπημα που ετοιμάζουν οι ανεύθυνες ελίτ» χρησιμοποιώντας ως όχημα την Αριστερά. Την άποψη αυτή διατύπωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ρενάτο Μπρουνέτα, υπονοώντας με τον όροι «ανεύθυνες ελίτ» τους... μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγαλοεκδότες. Η συνέντευξη του υπουργού, ο οποίος συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους της Ιταλίας, δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Ιl Giornale», ιδιοκτησίας του Πάολο Μπερλουσκόνι, αδελφού του πρωθυπουργού. Ο κ. Μπρουνέτα επισημαίνει ότι οι νέοι επίδοξοι Καίσαρες δεν καταστρώνουν απλώς θεωρητικά σχέδια.

Αυτά τα « παράσιτα από τις ανεύθυνες ελίτ» έχουν οργανωθεί, είπε. « Εγιναν συγκεντρώσεις αυτό το καλοκαίρι και έχουν ήδη ετοιμάσει όχι μόνον λίστα υπουργών, αλλά και κυβερνητικό πρόγραμμα» δήλωσε, εξηγώντας τα σκοτεινά σχέδιά τους.

«Τα παράσιτα των ελίτ συνωμοτούν ευελπιστώντας να αντικαταστήσουν τον Μπερλουσκόνι αναθέτοντας τα υπουργεία σε μη εκλεγμένους τεχνοκράτες οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαφύλαξη των “κεκτημένων” της πλουτοκρατίας, έχοντας κατά νου τα άνομα προνόμιά της και μόνον αυτά» είπε. Τόνισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται ακατάπαυστα για τη βελτίωση του δημόσιου τομέα, δίνοντας έναν αγώνα ο οποίος τον έχει καταστήσει άκρως δημοφιλή στις μάζες των ψηφοφόρων της Δεξιάς.

Οταν αργότερα ερωτήθηκε τι ακριβώς εννοούσε, απάντησε αορίστως: « Μη μου ζητάτε ονόματα, φτάνει να κοιτάξετε τις σελίδες των εφημερίδων τους τελευταίους πέντε μήνες». Αν και μη θιγόμενα, κάποια σημαίνοντα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια του υπουργού «χυδαία», «λαϊκιστικά» και παρομοιάζοντάς τα με «παραλήρημα». Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Μίκλος Χαράστζι , αρμόδιος επί θεμάτων ελευθεροτυπίας και απρόσκοπτης λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ανακάλεσε χθες στην τάξη τον πρωθυπουργό της Ιταλίας. Ζήτησε με επιστολή του από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποσύρει τις αγωγές που έχει καταθέσει κατά των εφημερίδων «La Repubblica» και «L΄ Unita» κατηγορώντας τες για συκοφαντική δυσφήμηση για τις αποκαλύψεις των ροζ σκανδάλων.

Ο κ. Χαράστζι εξέφρασε την ανησυχία του, χαρακτηρίζοντας εξωφρενικό το ποσόν των τριών εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί ως αποζημίωση ο Καβαλιέρε, προς αποκατάσταση της βλάβης, που κατά την εκτίμησή του υπέστη το πρόσωπό του.

«Το δικαίωμα του αναγνωστικού κοινού να ενημερώνεται προϋποθέτει αναπόφευκτα και το δικαίωμα των μέσων ενημέρωσης να θέτουν ερωτήματα» δήλωσε.
Το Βήμα