Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30.11.09

Προτομή του Λεωνίδα στην Αυστραλία

Αυστραλία - Αποκαλυπτήρια προτομής του Λεωνίδα στο Σπάρτα Πλέις.


του Σ. Χατζημανώλη


Με παρατεταμένο χειροκρότημα και με την συγκίνηση αλλά και τον θαυμασμό ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους πολλές εκατοντάδες ομογενείς υποδέχθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Λεωνίδα, που έγιναν -εν μέσω καταρρακτώδους βροχής- στο Sparta Place, στο προάστιο Μπράνσγουϊκ, που για δεκαετίες ήταν μια "μικρή Λακωνία", αφού εκεί έζησαν και ζουν πολλές χιλιάδες μετανάστες από τον ιστορικό πελοποννησιακό νομό.

Η δυνατή βροχή σίγουρα επηρέασε το πρόγραμμα της ημέρας που είχε οργανώσει η Παλλακωνική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας αλλά δεν μπόρεσε να εμποδίσει την αθρόα προσέλευση και τον ενθουσιασμό των ομογενών στα αποκαλυπτήρια που, λόγω καιρού, έγιναν "μετ΄ εμποδίων".

Για τον Λεωνίδα και τη σημασία της μάχης των Θερμοπυλών μίλησαν ο Νομάρχης Λακωνίας Κ. Φούρκας, ο αντιδήμαρχος Σπαρτιατών Π. Καλομοίρης, ο Λάκωνας ιστορικός Σαράντος Καργάκος και ο ελληνικής καταγωγής του δήμου Μόρελαντ, Λάμπρος Ταπεινός, οι οποίοι έκαναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Πέτρος Γεωργάριος.


http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=8108

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.