Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2.12.09

Marco Polo: Θα πάρει δείγμα από υλικό αστεροειδή

Το "Μάρκο Πόλο" θα προσεδαφιστεί σε αστεροειδή για να πάρει το αρχέγονο δείγμα

Το ερώτημα της ζωής είναι ένα από τα δύσκολα θέματα της ανθρώπινης διανόησης. Έπαψε πια να είναι και ζήτημα των 'άθεων' επιστημόνων. Τώρα και η Καθολική Εκκλησία αγωνιά για την απάντηση του Μεγάλου Ερωτήματος.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, αστρονομικά εργαστήρια μελετούν την ιδέα αποστολής μικρού διαστημοπλοίου σε κοντινό αστεροειδή που θα πάρει μια χούφτα σκόνης και μικρά πετρώματα για να τα φέρει στη Γη.
Το Μάρκο Πόλο είναι ένα διαστημόπλοιο που θα προσπαθήσει να προσεδαφιστεί σε έναν αστεροειδή να τρυπήσει ή να ξύσει το έδαφος του, ώστε να λάβει μερικές δεκάδες γραμμάρια από το υλικό του.
«Θα αποκτήσουμε νέες γνώσεις ερευνώντας υλικό από έναν πρωτόγονο αστεροειδή, που θα είχε, όσο το δυνατό, ελάχιστα αλλοιωθεί από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος», δήλωσε ο Δρ Σάιμον Γκριν από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Είναι σα μια μηχανή του χρόνου που θα μας πάει πίσω 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Θα μας πει κάτω από ποιες συνθήκες σχηματίστηκε αυτό και πως η Γη δημιουργήθηκε».
«Θα μπορούσε», συμπλήρωσε ο Δρ Γκριν, «να περιέχει και οργανικά μόρια (πλούσια σε άνθρακα) καθοδηγώντας μας για τη χημική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έναρξη της ζωής στον πλανήτη μας».

--

(Σχετικά με την αγωνία της Καθολικής Εκκλησίας, δες: http://echedoros-p.blogspot.com/2009/12/blog-post.html)