Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22.1.10

Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Αλλεπάλληλα τα συμβάντα μεταφοράς τους προς Ελλάδα

Σύλληψη Έλληνα με 116 κιλά χασίς και λαθρομετανάστη με πιστόλι!


Απίστευτες διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η διακίνηση ναρκωτικών προς τη χώρα μας από τη γειτονική Αλβανία. Οι συλλήψεις εμπόρων που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες κυρίως χασίς τείνει να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ υπάρχει τέτοια κινητικότητα που για τη διακίνησή του χρησιμοποιούνται κάθε πρόσφορο μέσο: Αυτοκίνητα, πλοία ακόμη και γαϊδούρια. Τα κυκλώματα είναι πολυεθνικά καθώς οι έμποροι και οι διακινητές είναι Αλβανοί, Έλληνες αλλά και υπήκοοι άλλων χωρών. Χθες τα ξημερώματα εντοπίστηκε ένα ακόμη φορτίο 116 κιλών στην Ηγουμενίτσα, που έρχεται να προστεθεί στις άλλες μεγάλες ποσότητες που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.
Οι επιτυχίες της Αστυνομίας είναι αναμφισβήτητες, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι για το πόσα άλλα φορτία έχουν καταφέρει να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας μας οι έμποροι. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά εντοπισμού και συλλήψεων διακινητών ναρκωτικών, προκαλούν πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές, αποδεικνύει όμως ότι η περιοχή μας εξακολουθεί και είναι το σταυροδρόμι για τους εμπόρους. Ταυτόχρονα επανέρχεται στην επιφάνεια η αδυναμία ή αδιαφορία των αλβανικών διωκτικών αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την διακίνηση ναρκωτικών και ιδίως την καλλιέργεια του χασίς, που αν κρίνουμε από τα φετινά φορτία προς τη χώρα μας η παραγωγή του κατά την «καλλιεργητική» περίοδο που πέρασε αυξήθηκε εντυπωσιακά. Υποσχέσεις δίνονται εδώ και χρόνια, τα αποτελέσματα όμως είναι σχεδόν μηδενικά.
Το νέο φορτίο χασίς, όπως προαναφέραμε, εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα. Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Έλληνα, ο οποίος με μισθωμένο αυτοκίνητο μετέφερε για Αθήνα 125 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 116,876 κιλών. Η Αστυνομία συνεχίζει τις ανακρίσεις για την ανακάλυψη και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ναρκωτικά δεν μεταφέρονται όμως μόνο μέσω της Ηπείρου προς άλλες πόλεις, αλλά συνεχίζουν να διακινούνται και εντός αυτής, προκαλώντας πολλά και σοβαρά προβλήματα. Αστυνομικοί των Ιωαννίνων συνέλαβαν ένα ελληνικής καταγωγής άτομο στην πόλη να κυκλοφορεί με ένα στιλέτο και να κατέχει μικροποσότητες κοκαΐνης και χασίς καθώς και 86 ναρκωτικά χάπια.
ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ
Εκτός από τα ναρκωτικά, η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει την είσοδο λαθρομεταναστών αλλά και τη διακίνηση όπλων. Η ροή των λαθρομεταναστών συνεχίζεται έντονη και προχθές συνελήφθησαν στην Ήπειρο άλλοι εκατό. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι λαθρομετανάστης που συνελήφθη στην Πρέβεζα έφερε μαζί του ένα πιστόλι με έξι σφαίρες στη γεμιστήρα!!!
Ο λαθρομετανάστης μαζί με άλλα δύο άτομα επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Για να αποφύγει τον έλεγχο έκρυψε το πιστόλι κάτω από το κάθισμα, αλλά έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Είναι το δεύτερο περιστατικό εντοπισμού πιστολιού σε λεωφορείο, καθώς πριν λίγες ημέρες οδηγός του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είχε βρει επίσης ένα πιστόλι, προφανώς που είχε κρύψει επιβάτης για να αποφύγει τον έλεγχο. Πρόκειται για δύο περιστατικά που προβληματίζουν και θέτουν σε επιπρόσθετο συναγερμό τις διωκτικές αρχές.