Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.2.10

Αστρονομικά κέρδη λόγω του ιού της νέας γρίπης

Θησαυρίζει η φαρμακοβιομηχανία CSL λόγω του εμβολίου κατά της νέας γρίπης

Θησαυρίζει η φαρμακοβιομηχανία CSL λόγω του εμβολίου κατά της νέας γρίπης

17 Feb 2010

Το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης δεν προστατεύει μόνο τον γενικό πληθυσμό από τον θανατηφόρο ιό. Αποδεικνύεται με μαθηματική ακρίβεια, ότι είναι και χρυσωρυχείο για την εταιρία παραγωγής του, την φαρμακοβιομηχανία CSL Αυστραλίας, που χθες ανακοίνωσε τα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους.
Συνολικά τα κέρδη της CSL σημείωσαν αύξηση της τάξης του 23% και έφτασαν το ποσό των $617 εκατ. ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρίας από την πώληση του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων εκτιμάται ότι έφτασαν τα $160 εκατ.

Τα κέρδη της CSL όπως οι αριθμοί αποκαλύπτουν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού αρχικά εκτιμούνταν ότι θα υπάρξει αύξηση των κερδών της αλλά όχι τόσο μεγάλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών της αγοράς μιλούσαν για κέρδη που θα έφταναν το ανώτερο τα $547 εκατ.

Λογική βέβαια ήταν και η αύξηση της μετοχής της CSL μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της στοιχείων η οποία εμπορευόταν έναντι 35 σεντς χθες. Πέρυσι την ίδια περίπου εποχή η μετοχή της CSL άξιζε 17 σεντς.

Όπως εκτιμάται μετά από την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας που εδρεύει στην Μελβούρνη, τα συνολικά κέρδη της θα ξεπεράσουν το $1 δις για το οικονομικό έτος που διανύουμε.

http://neoskosmos.com/news/el/node/6313

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.