Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18.4.10

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙΡεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την έδρα της πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, το Φανάρι, επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Εσθονίας Thomas Hendrik Il Ves, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκε η πορεία, το έργο και η προσφορά της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας ενώ ο Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο καθώς και για τις προοπτικές επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο οποίος κατ' επανάληψιν έχει επισκεφθεί την Εσθονία στο πλαίσιο ειδικών αποστολών του Οικουμενικού Θρόνου.


«Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ και γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι. Στην Εσθονία έχουμε μια ισχυρή και δραστήρια Ορθόδοξη Κοινότητα και είναι εξόχως σημαντικό για όλους τους πιστούς και για την Εσθονική αντιπροσωπεία να βρισκόμαστε εδώ. Και είναι πολύ σημαντικό επίσης λόγω της ισχυρής πνευματικής ηγεσίας του Παναγιωτάτου και της ουσιαστικής υποστήριξης που προσέφερε στην Εσθονία», δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο ηγέτης αυτής της χώρας της Βαλτικής, ο οποίος προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί επισήμως την Εσθονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.