Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6.5.10

Αυστραλία- Η ομογένεια θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας


του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), Γιάννης Πανταζόπουλος (βουλευτής στη Βικτώρια της Αυστραλίας), κάλεσε την ομογένεια να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.
 Ο κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου είχε επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία, δήλωσε:

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Κυβέρνηση έχει τη σωστή στάση. Δέχονται την ύπαρξη προβλήματος, έχουν ένα ισχυρό σχέδιο δράσης, έχουν σημειώσει πρόοδο σε αυτό και δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".
Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος είπε ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού θα αρχίσει να υπερασπίζεται την Ελλάδα έναντι της κακής δημοσιότητας, επεξηγώντας το Πρόγραμμα Σταθερότητα και Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Η Πα.Δ.Ε.Ε, είπε, κάνει τις ακόλουθες εκκλήσεις στους ομογενείς:
1. Για αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν μέσω του "Λογαριασμού Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους".
2. Αγορά ελληνικών προϊόντων στις χώρες όπου ζουν ομογενείς. Αυτό θα ενεργοποιήσει μια κουλτούρα εξαγωγής και θα υποστηρίξει άμεσα την εργασία στην Ελλάδα.
3. Δεσμευτείτε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο εξαρτάται περισσότερο από το συνάλλαγμα, τον αριθμό τουριστών και τη διάρκεια διαμονής τους στη χώρα, η όποια κρίνεται εξαιρετικής σημασίας αυτή την εποχή.
4. Όσοι διαθέτουν ιδιοκτησία στην Ελλάδα και επιθυμούν να κάνουν βελτιώσεις, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το πράξουν. Αναμένεται η περιοχή να γίνει πιο προσιτή εξαιτίας της κρίσης.
5. Εάν έχετε ονειρευτεί την αγορά γης ή άλλης ιδιοκτησίας, αυτή είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή.
6. Αποκτήστε το ελληνικό διαβατήριο που σκεφτόσασταν να αποκτήσετε.
7. Όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα, να ζητάτε συνεχώς αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει ότι λαμβάνει μέρος των εσόδων που καταβάλλεται στη χώρα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ