Θεματολόγιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4.1.11

Το Ηφαίστειο της Ιταλίας θα μπορούσε να καταστρέψει όλη την Ευρώπη


Ιανουάριος 2011.

Ένα ηφαίστειο που υπάρχει κοντά την ιταλική πόλη της Νάπολης, θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια που η έκρηξη του Βεζούβιου κατέστρεψε τη ρωμαϊκή πόλη Πομπηία. Η δύναμη του Βεζούβιου δεν μπορεί να συγκριθεί με το ανενεργό- επί 4.000 χρόνια- ηφαίστειο Campi Flegrei, που αρχίζει να διεγείρεται.

Οι προειδοποιήσεις ξεκίνησαν με περίπου 1.000 μικροσεισμούς που είχαν επίκεντρο την περιοχή της Νάπολης. Οι σεισμοί είχαν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και δεν είχαν προκληθεί από το Βεζούβιο που βρίσκεται κοντά στην πόλη, όπως πιστεύονταν, αλλά από ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου: το Γίγαντα Campi Flegrei, όπως είπαν οι ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Τα χειρότερα σενάρια σε ενδεχόμενη έκρηξή του, καταγράφουν την καταστροφή πολλών μορφών ζωής στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ επικίνδυνο. Θα προπορευτούν 60 χρόνια αναταραχής με σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις», προειδοποιεί ο Chris Kilburn,μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Το γιγάντιο ηφαίστειο Campi Flegrei βρίσκεται κάτω από τα νερά του κόλπου της Νάπολης, κοντά στην περιοχή του Pazzuoli.Κόσμος-Γιῶργος Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. Τα ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ εντείνουν τις προειδοποιήσεις τους για ηφαιστειακό χειμώνα:
    ΕΚΚΕΝΩΣΗ γύρω από το ΚΡΑΚΑΤΟΑ! ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΟΤΕ;;;
    http://www.iceagenow.com/Could_Krakatoa_drive_us_into_an_ice_age.htm
    http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε σε όλες τις γνωστές γλώσσες. Δεν αναγνωρίζονται σχόλια σε 'λατινοελληνικά'-greklish.